«Tesla» atsakās no bitkoinu izmantošanas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Autobūves kompānijas “Tesla” dibinātājs Īlons Masks paziņojis, ka uzņēmums uz laiku atsakās no pasaulē populārākās un dārgākās kriptovalūtas – bitkoinu – izmantošanas norēķinos. Šāds lēmums saistīts ar investoru bažām par apkārtējai videi nodarīto kaitējumu un nepieciešamību ieguldīt līdzekļus videi draudzīgos risinājumos.

Šā gada februārī ASV autobūves kompānija “Tesla” paziņoja, ka tā ir iegādājusies kriptovalūtu “Bitcoin” par pusotru miljardu dolāru. Savukārt pēc mēneša, martā, “Teslas” vadība paziņoja, ka turpmāk norēķinos par tās ražotajiem elektroautomobiļiem tiks pieņemta arī šī kriptovalūta.

Taču drīz pēc tam “Tesla” saņēma asu kritiku no investoriem un vides aizstāvjiem, kuri brīdināja, ka kriptovalūtas iegūšanā arvien vairāk tiek izmantota no fosilajiem kurināmajiem, īpaši oglēm, iegūtā elektroenerģija.

Tāpēc kompānijas dibinātājs Īlons Maskss norādījis, ka, lai arī kriptovalūta ir laba ideja un tai ir nākotne, to nevar panākt uz videi nodarītā kaitējuma rēķina. Vienlaikus “Tesla” negatavojas atteikties no saviem bitkoinu uzkrājumiem, solot tos izmantot, kad kriptovalūtas iegūšana kļūs ilgtspējīgāka un videi draudzīgāka.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti