Dienas ziņas

Valmieras muzejs aicina fotoekskursijā "Pastaiga ar suni"

Dienas ziņas

Aicina jauniešus un ģimenes sakopt apkārtni

Krīzes laikā atver picēriju

Tērvetnieki Covid-19 krīzes laikā atver picēriju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Krīzes laikā daudzi uzņēmumi darbu pārtraukuši vai samazinājuši apjomu un pieteikušies dīkstāves pabalstam. Tērvetnieki Kristīne un Gundars Lāči dīkstāves pabalsta kritērijiem pandēmijas sākumā neatbilda, tāpēc bijis jādomā, kā dzīvot tālāk. Tā arī radusies ideja atvērt picēriju.

Kad Latviju pāršalca ziņa par ārkārtējā stāvokļa izsludināšanu, Gundars gatavojās tradicionālajam tulpju festivālam un plānoja vasaras aktivitātes. Savukārt Kristīne skaitīja, cik pasūtījumus kāzu kūkām vēl var atļauties pieņemt. Bet nu jau mēnesi abi rosās Tērvetes centrā jaunatvērtajā “Kristīnes picērijā – beķerejā”.

“Dzīve tā kā bišķiņ spieda, un gribējās arī kaut ko darīt. Es arī audzēju tulpes, un ar tām šajā pavasarī arī nekas nesanāk. Īstenībā viss diezgan apstājās,” stāsta Gundars.

“Tā sanāca, ka tieši krīzes laikā. Telpas mūsu rīcībā ir jau gandrīz gadu, bet vienmēr bija visādi šķēršļi, lai neatvērtu. Nezinu, kāpēc tieši tagad, bet viss spēlē mums par labu,” saka Kristīne.

Liels izaicinājums bijis ne vien ātri iekārtot telpas, bet arī izdomāt, kā strādāt, lai tas būtu droši arī pandēmijas laikā. Nācās arī apgūt picu cepšanas mākslu. To palīdzējis nejauši satikts picu meistars, ar kuru kopā gan neesot neviena pica izcepta, bet saņemts daudz derīgu padomu un iedrošinājumu rīkoties.

“Vēl domājām – varbūt to nevajag darīt. Vismaz man tāda doma bija, bet tā pēkšņi tie vārdi, ka mums ir viss, lai mēs to varētu darīt palika galvā. Un mēs tā eksperimenta kārtā pamēģinājām, kā tas ir,” stāsta Gundars.

Gundars joprojām atvainojas visiem pirmās dienas picu pasūtītājiem, jo prasmes un saprašana par dažādām niansēm rodas tikai ar laiku. Tomēr darbs virtuvē esot iepaticies un, visticamāk, ienācis uz palikšanu.

Un, lai gan, visticamāk, šovasar ārzemju tūristi gardumus vēl nenobaudīs un nav arī zināms, vai atļauta būs pulcēšanās iekštelpās, azartiskie tērvetnieki par to nebēdā.

Picērijas saimniece saka, ka labākās vienmēr esot spontānās idejas: “Mēs pašlaik dzīvojam šodienai un rītdienai, jo kurš cilvēks gan Latvijā vai pasaulē zina, kas notiks rīt, kādi būs aizliegumi, kad tas viss tiks atcelts. Kas to lai zin. Tāpēc nav ko īpaši plānot tālas lietas."

Vismaz pagaidām tas arī palikšot ģimenes uzņēmums, bet, ja situācija mainīsies un darbu būs vairāk, kā arī   atsāks darboties tautas deju kolektīvs, kas ir abu lielais vaļasprieks, iespējams, tikšot domāts arī par  jauniem darbiniekiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti