Tenisista Gulbja ģimene villu uzdod par bibliotēku, kadastra vērtība – četrreiz zemāka

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Pētot nekustamā īpašuma nodokļa “optimizēšanas” shēmas, LTV raidījums “Aizliegtais paņēmiens” atklājis, ka slavenā tenisista Ernesta Gulbja un viņa tēva ģimenei pieder bibliotēka, kas gan publiski nav pieejama, toties ļauj samazināt kadastra vērtību.

Tēva un dēla Gulbju ģimenes īpašums ir Kuldīgas novadā. Tā kopējā platība ir apmēram 40 hektāri, un tajā atrodas vairākas būves.

Izrādās, ka viena no ēkām ir muzejs un bibliotēka ar kopējo platību apmēram 800 kvadrātmetri. Tajā ir darba kabinets, pat guļamistaba un ēdamzāle.

Taču, mēģinot iekļūt bibliotēkā-galerijā gan caur galvenajiem vārdiem, gan aplinkus, apsargs neļauj ne pietuvoties ēkai. Tātad bibliotēka ir, bet ne publiska.

Kadastra vērtība šai ēkai kā bibliotēkai ir apmēram četras reizes zemāka nekā gadījumā, ja tā būtu dzīvojamā ēka, secina “Aizliegtais paņēmiens”.

Kādi vēl pārsteigumi atklājas šajā zemes gabalā, kāpēc slavenais tenisists ir arī lauksaimnieks un ko par Gulbja bibliotēku saka Kuldīgas novada domes būvvaldē, skaties LTV raidījuma “Aizliegtais paņēmiens” operācijā “Bagātnieku kūtis”.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti