«Telia» piedāvājusi valdībai 51% apvienotajā LMT un «Lattelecom»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Skandināvu akcionārs “Telia Company” piedāvā valdībai sākt sarunas par iespēju Latvijai pārņemt 51% kontroli par apvienoto telekomunikāciju uzņēmumu, ko izveidotu “Latvijas Mobilai telefons” un “Lattelecom”, LTV raidījumā “Tieša runa” atklāja ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens.

"Telia" grupas uzņēmumiem "Sonera Holding" un "Telia Company" pieder kopumā 49% LMT kapitāla daļu, bet Latvijas valstija "Latvijas Radio un televīzijas centra" un Privatizācijas aģentūras (PA) personā - kopumā 28% daļu. Vēl 23% LMT daļu pieder "Telia" un Latvijas valsts kopīgi kontrolētajam uzņēmumam "Lattelecom".

"Telia" grupas kompānijai "Tilts Communications" pieder 49% "Lattelecom" kapitāla daļu, bet Latvijas valstij PA personā - 51%.

“Telia” iepriekš rosināja abus uzņēmumus apvienot un vairākkārt mudināja valdību beidzot pieņemt lēmumu, oktobrī pat paziņojot, ka pretējā gadījumā varētu pārdot savas daļas šajos uzņēmumos.

Tagad skandināvu investori piedāvā arī otru iespēju – sākt sarunas par iespēju valstij pārņemt 51% šādā apvienotajā uzņēmumā, tāpat skandināvi iesaka risinājumus “eksporta jautājumiem”, sacīja ministrs.

Viņš pauda, ka tāds piedāvājums līdz šim nav bijis un valdībai tas būtu rūpīgi jāizvērtē, “pirms sakām “nē un uz redzēšanos”.

Ašeradens cer, ka nākamnedēļ vai pēc divām nedēļām valdība pieņems lēmumu, jo to nevar ilgi atlikt. Valdība var konceptuāli izšķirties, ka var sākt šādas sarunas.

Jau ziņots, ka Skandināvijas telekomunikāciju uzņēmums "Telia Company" ("Telia") brīdinājis Latvijas valdību, ka, neapvienojot telekomunikāciju operatorus "Latvijas Mobilais telefons" (LMT) un "Lattelecom", varētu pārdot savas daļas šajos uzņēmumos.

Ērtāki un kvalitatīvāki pakalpojumu klientiem, augstāka valsts konkurētspēja un finanšu ietaupījums  ir galvenie ieguvumi, kuru dēļ valdības konsultanti – auditorfirma "KPMG Baltics" ("KPMG") – iesaka apvienot divus jau veiksmīgi darbojošos uzņēmumus SIA "Latvijas Mobilais telefons" (LMT) un "Lattelecom". Konkurences padome (KP) šādā scenārijā saskata riskus, savukārt abu uzņēmumu vadītāji par iespējamo apvienošanu ir atšķirīgos uzskatos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti