Telefonzvani uz Eiropas valstīm kļūs lētāki, uz Vāciju un Angliju – pat vairāk nekā divas reizes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

No trešdienas, 15.maija, starptautisko telefonsarunu tarifi Eiropas Ekonomiskajā zonā vairs nedrīkstēs pārsniegt 19 centu par sarunas minūti un sešus centus par nosūtīto īsziņu. Šādi tarifu griesti zvaniem uz citām Eiropas valstīm līdz šim netika noteikti.

Pirms teju diviem gadiem gan tika samazinātas izmaksas par telefonzvaniem, kas veikti, esot tā sauktajā viesabonēšanā jeb ārzemēs. Pērn visbiežāk Latvijas iedzīvotāji zvanījuši uz kaimiņvalsti Lietuvu, kā arī Lielbritāniju un Vāciju.

Pašlaik zvans uz Vāciju un Angliju izmaksā līdz pat 49 centiem par minūti, bet Lietuvu - līdz 27 centiem.

Elektronisko sakaru departamenta direktora vietnieks Andrejs Dombrovskis
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

“Protams, ir arī alternatīvas iespējas. Iespēja komersantiem vienoties ar lietotājiem par tiem piemērotāku tarifu izvēli. Bet tādā gadījumā būtu jāskatās uz to, vai konkrētais piedāvājums ir piemērots lietotājam. Un lietotājam būtu jāvienojas ar savu operatoru individuāli,” stāsta Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas Elektronisko sakaru departamenta direktora vietnieks Andrejs Dombrovskis.

Kā piemēru viņš min valstis ārpus Eiropas ekonomiskās zonas – cenas zvaniem uz tām var būt augstākas, ja konkrētais lietotājs zvana uz citu valsti ar lielāku tarifu. “Izlīdzinot šos tarifus, tātad, piedāvājot vienādus tarifus visiem [starptautiskajiem zvaniem], var vienoties par atsevišķu tarifu.

Bet pēc noklusējuma starptautiskais izsaukums uz Eiropas ekonomiskās zonas valsti nedrīkst būt dārgāks par 19 centiem par minūti.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti