«Tele2» un «Bite» vienojušās par tīklu koplietošanu Latvijā un Lietuvā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Zviedrijā bāzētā telekomunikāciju grupa "Tele2 AB Group" pirmdien parakstījusi vienošanos ar mobilo sakaru operatoru "Bite", lai veidotu kopuzņēmumu ar mērķi Latvijā un Lietuvā būvēt un pārvaldīt mobilos tīklus.

Šī partnerība paredz koplietot aktīvo un pasīvo tīklu infrastruktūru un 2G, 3G, 4G, kā arī gaidāmo 5G sakaru pārraidi.

Abu sakaru operatoru pašreizējie radio un pārraides tīkli tiks apvienoti, lai izveidotu kopīgu tīklu katrā valstī. Šīs partnerības mērķis ir uzlabot tīklu kapacitāti un pārklājumu Latvijas un Lietuvas klientiem, vienlaikus samazinot katra iesaistītā uzņēmuma pamatdarbības izmaksas un enerģijas patēriņu. Tāpat šīs partnerības ietvaros paredzēts ātrāk ieviest 5G sakaru tīklus un ar krietni mazākiem izdevumiem, nekā "Tele2" un "Bite" spētu atsevišķi.

Sadarbība attieksies tikai uz radiotīklu, bet neattieksies uz mobilo sakaru operatoru pamattīklu, tam saglabājoties katra operatora pārziņā.

"Tele2" prezidents un vadītājs Anderss Nilsons paziņojumā medijiem atklāja, ka Zviedrijā "Tele2" koplieto visu mobilo sakaru infrastruktūru, kas ne tikai nodrošinājusi iespēju klientiem izveidot pasaules līmeņa tīklus ar zemākiem izdevumiem, bet arī padarījusi kompāniju par energoefektīvāko operatoru valstī. "Vienošanās ar "Bite" mūsu klientiem, darbiniekiem, akcionāriem, kā arī Latvijas un Lietuvas sabiedrībām radīs lielu vērtību, jo sevišķi laikā, kad mēs tuvojamies 5G ieviešanai," viņš teica.

Vienlaikus "Tele2" valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs atzīmēja, ka šī sadarbība nav tikai stāsts par efektīvāku infrastruktūras uzturēšanu un ātrāku tās attīstību, bet arī par kompānijas ilgtermiņa ambīcijām. "Mēs vēlamies, lai visi cilvēki Latvijā varētu baudīt ātrus un augstas kvalitātes mobilos sakarus. Šāda mobilo operatoru sadarbības prakse daudzās valstīs ir labi zināma, jo tā ļauj ātrāk, efektīvāk un plašākā mērogā attīstīt 5G un citas modernās tehnoloģijas. Galvenie ieguvēji noteikti būs mūsu esošie un potenciālie klienti, kuriem būs pieejams plašākais un modernākais tīkls," viņš sacīja.

Savukārt "Bite Latvija" vadītājs Kaspars Buls norādīja, ka partnerības galvenais mērķis ir izveidot 5G infrastruktūru Latvijā ar mazākām izmaksām un ar labāku pārklājumu nekā tad, ja operatori to darītu atsevišķi. "Vienota infrastruktūra sniegs augstāku pakalpojumu kvalitāti, plašāku pārklājumu un lielāku kapacitāti, nekā to varētu nodrošināt atsevišķi tīkli. Tāpat partnerība palīdzēs izmantot resursus daudz efektīvāk, kā arī sniegs pozitīvu ietekmi uz vidi," viņš uzsvēra.

Katrs uzņēmums saņems 50% kopuzņēmuma akciju gan Latvijā, gan Lietuvā.

Kopējais tīkls tiks izveidots pakāpeniski, sākot no 2021. gada, bet pilnīgu tīklu paredzēts izveidot līdz 2023. gada 31. decembrim.

Abas puses visās pārējās jomās Latvijas un Lietuvas tirgos turpinās darboties kā konkurenti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti