Labrīt

Jaunieši lasa Veidenbaumu. Daniela Zālīte un "Ar šīs zemes vareniem kopā tu varēji būt"

Labrīt

Jaunieši lasa Veidenbaumu. Lūcija Vērdiņa un "Es atminos rožainos laikus"

"TechHub" Riga līdzdibinātājs: jāaudzina vairāk spēcīgu jauno tehnoloģiju uzņēmēju

«TechHub Riga» līdzdibinātājs: Jāaudzina vairāk spēcīgu jauno tehnoloģiju speciālistu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Latvijai ir jāspēj izaudzināt vairāk spēcīgu jauno tehnoloģiju speciālistu, to intervijā Latvijas Radio atzina jauno tehnoloģiju uzņēmumu kopienas "TechHub Riga" līdzdibinātājs Andris Bērziņš.

Viņš atzina, ka pašlaik digitālajā tirgū trūkst spējīgu un konkurētspējīgu darbinieku. Tiesa, šādu darbinieku trūkst ne tikai Latvijā, bet visā pasaulē.

"Jautājums ir par to, kuras valstis un kuri reģioni labāk attīstīs šo jauno kompetenču apmācību. Tā kā tur ir jāiegulda vēl mūžizglītībā, lai cilvēkiem, kam šīs spējas nebija agrāk skolā iemācītas, būtu iespējas tās apgūt. Un arī lielāks fokuss [jāliek] uz inženiertehnisko, matemātikas, fizikas izglītību gan vidusskolā, gan augstskolās, lai mēs varētu šīs visvērtīgākās zināšanas koncentrēt. Un tas radīs lielu atdevi mūsu ekonomikai nākotnē," teica Bērziņš.

Pēc viņa teiktā, pašlaik ar speciālistu apmācību digitālajā jomā Latvijai sokas ne visai labi. "Mums ir daži izcili cilvēki, bet viņu ir maz," atzina Bērziņš.

Viņš stāstīja – tad, kad potenciālie investori interesējas par iespējām investēt tehnoloģiju uzņēmumos un par to, cik lielā mērā šādi uzņēmumi Latvijā var izaugt, tad viņiem viens no jautājumiem ir – cik lielu inženiertehnisko komandu šeit uz vietas reāli varētu savākt.

"Tas ir jautājums, bet tam nevajadzētu būt jautājumam. Mums vajag varēt izaudzēt tās komandas lielas.

Ja mēs skatāmies uz tādām valstīm kā Izraēla, tad, lai arī viņiem bija veiksmīga sakritība – Padomju Savienības krišanā ieguva daudz inženierus, viņi ir turpinājuši viņus izglītot. Un mums vajag domāt par veidiem, kā mēs to varam darīt," sacīja "TechHub Riga" līdzdibinātājs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti