Tautas frontes Cēsu rajona nodaļa piedāvā savu namu izīrēt ķīniešiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Cēsīs ķīnieši izpirkuši aptuveni 50 nekustamos īpašumus, tādējādi krietni ietekmējot namu cenas vecpilsētā. Vietējie steidz situāciju izmantot - pat pie nama, kurā šobrīd iemitinājusies Latvijas Tautas frontes Cēsu rajona nodaļa, stāv izīrēšanas paziņojums piecās valodās – latviešu, angļu, vācu, krievu un ķīniešu.

Pašu ķīniešu gan Cēsīs maz, un vietējie iedzīvotāji lielu satraukumu neizjūt. Kāda cēsiniece Latvijas Televīzijas raidījuma "4 istabas" korespondentei pat saka – „Ja jau viņiem tik slikti klājas pašu mājās, tad lai brauc ar’. Tikai....lai nebrauc visi”.

Tieši kuri nekustamie īpašumi pārgājuši ķīniešu rokās, īsti nespēj, nedrīkst vai negrib pateikt ne pašvaldība, ne citas institūcijas. Un iespējams, tas arī nav tik būtiski, jo tās cēsinieku ģimenes, kuras pārpirktajos namos īrē dzīvokļus, īpašu atšķirību neizjūt – maksā kā maksājuši par īri, tik vien kā nauda nonāk citās rokās.

Cēsu ielās sastapts Korejas pilsonis, kurš uz Cēsīm atbraucis apciemot meitu, saka, ka Tālo Austrumu valstu pilsoņu interesi par Cēsīm radījusi ekoloģiskā vide un mierīgais dzīves ritms, kas šeit valdot. Paši cēsinieki gan ir pārliecināti, ka galvenā interese par namiem esot saistīta ar uzturēšanās atļauju iegūšanu, jo uz vietas Cēsīs dzīvojot labi ja viena ķīniešu ģimene.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti