Tapis elektronisks katalogs ar vietējās pārtikas produktu ražotājiem visos novados

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs izstrādājis elektronisku katalogu, lai ikviens varētu tieši sazināties ar vietējās pārtikas produktu ražotājiem visos Latvijas novados. Portālā “Novadagarsa.lv” patlaban apkopoti teju 200 lielāki un mazāki ražotāji, un sarakstu plāno regulāri papildināt.

Tāpat katalogā pieejama informācija arī par kvalitātes zīmēm, kas izsniegtas ražotājam, kā bioloģiskās produkcijas sertifikāts, “Zaļā karotīte” un citi.

Centra valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Cimermanis pastāstīja, ka centrs sapratis, ka ir liels patērētāju pieprasījums – “ļoti daudzi cilvēki grib pirkt savējo, no saviem zemniekiem, kā viņi saka, un viņi grib zināt, no kurienes tas produkts ir cēlies”.

Mārtiņš Cimermanis: Par katalogu “Novada garša”
00:00 / 01:01
Lejuplādēt

“Tieši darbā ar mājražotājiem mēs pārliecinājāmies, ka ļoti liela interese ir gan individuāliem pircējiem, gan restorānu, viesnīcu pavāriem, gan arī  pašvaldību iepirkumu speciālistiem. Līdz ar to tas bija viens no lielajiem mērķiem - veidot satikšanās vietu, kur mēs liekam iekšā ražotājus, un attiecīgi mēģināsim vēl strādāt pie šīs kvalitātes shēmas,” stāstīja Cimermanis.

Nākamgad plānots ieviest arī starptautisku sertifikātu, strādājot ar šo sertifikātu, būs produktu izsekojamība, izcelsmes vietas fiksācija.

“Tas nozīmē, ka mums droši vien būs cilvēki, kas apmeklēs saimniecību, skatīsies līdzi”, jo ir gadījumi, kad var domāt - produkciju ražoja mājražotājs, bet izrādās, tā nav gluži no Latvijas, stāstīja Cimermanis.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti