Tanku «Leopard» ražotājs: Ražošanas paplašināšanai nekādu šķēršļu nav

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Vācijas smago tanku "Leopard 2" ražotājs "Krauss-Maffei Wegmann" (KMW) piektdien apliecinājis, ka ražošanas palielināšanai, par kuras nepieciešamību jālemj politiķiem, nav nekādu nopietnu šķēršļu.

Pieprasījumu pēc tankiem "Leopard 2" veido Ukraina, kurai tie nepieciešami cīņai pret Krievijas iebrukumu, kā arī valstis, kas Ukrainai piegādā vecākus "Leopard" modeļus un savā arsenālā vēlas iegūt "Leopard 2".

Minhenē bāzētās kompānijas ģenerāldirektors Ralfs Ketcels ziņu aģentūrai DPA piektdien izteicies, ka KMW regulāri sazinās ar atsevišķiem piegādātājiem.

Īsi pirms Minhenes drošības konferences KMW vadītājs apliecināja, ka līdz šim neviens no piegādātājiem nav atzinis, ka nepieciešamās piegādes nebūtu iespējams nodrošināt.

"Mums ir nepieciešama skaidra politiska vienprātība," viņš piebilda, runājot par jaunu ieroču ražošanas paplašināšanu un vecākas tehnikas apkopi. KMW ražo arī pašgājējhaubices "PzH 2000", kas plaši tiek izmantotas Ukrainā.

Gadu pēc Krievijas atkārtotā iebrukuma sākuma Ukrainā pieaug pieprasījums pēc ieročiem un munīcijas, un rietumvalstu aizsardzības rūpniecības uzņēmumu ražošanas jaudas ir viens no Minhenes drošības konferences jautājumiem.

Vācijas bruņojuma nozare kritizē to, ka nav skaidru pasūtījumu, lai gan Vācijas politiķi vairākkārt ir paziņojuši par militāru atbalstu Ukrainai. KMW un citi nozares uzņēmumi norāda uz ilgo ražošanas ciklu.

KMW ir 4000 darbinieku, un tas ir Eiropas līderis bruņoto transportlīdzekļu ar riteņiem un kāpurķēdēm ražošanā.

Aukstā kara laikā KMW ražoja apmēram 300 tanku "Leopard" gadā, kā arī kājnieku kaujas mašīnas "Marder" ("Marten") un lielgabalus. Pašlaik tiek ražoti apmēram 50 tanki gadā. Vēl 60 līdz 70 vecāku modeļu tanki gadā tiek modernizēti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti