Dienas ziņas

Labestības koncerts zēnam

Dienas ziņas

VUGD saņem jaunus auto

Jaunie uzņēmēji Talsos

Talsu vecpilsētas tukšajās ēkas iedzīvojas jauni uzņēmumi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Vienā no Talsu vizītkartēm – vecpilsētā - pēdējā gada laikā darbu sākuši vairāki jauni uzņēmumi.

Pastaigājoties pa Lielo ielu, pašus talsiniekus nereti pārsteidz tukšas telpas, kurās reiz atradies kāds uzņēmums, vai arī kāda jauna parādīšanās. Pavisam nesen durvis vēra kafejnīca “Talsu Šarlote”, kura pilsētā ienāca klusi un nemanot. Tajā saimnieko Solvita Krīgerte, kura pati ir no Tukuma. Viņa jau sen sapņojusi par savu kafejnīcu, un, meklējot piemērotāko vietu, izvēle bijusi starp Kuldīgu un Talsiem.

"Kad es ieraudzīju šo vietu (..) es kaut kā nebiju viņu pamanījusi, lai gan es braukāju pa vecpilsētas ielām gan Kuldīgā, gan šeit, un tad, kad es ieraudzīju – "dinkš" man vajag," stāsta "Talsu Šarlotes" īpašniece Solvita Krīgerte.

Uzņēmēja nenoliedz, ka cilvēkiem interesējot tādi jautājumi kā – cik maksājat par telpām, cik ilgi domājat pastāvēt, nepievēršot uzmanību tam, ka viņiem tiek piedāvāts baudīt kafiju skaistā un sakoptā vietā. Bet, kā atzīst Krīgerte, viņa turpina domāt pozitīvi un jūtot vecpilsētas īpašo burvību. Tikpat pozitīva ir Kristīne Kromane, kura kafijas namiņu "Ie-pauzē" Talsu vecpilsētā atvērusi 2016. gada nogalē.

"Es esmu pagaidām ļoti optimistiska. Nu, viegli jau nav. Bet, nu kuram ir viegli, nevienam nav viegli. Bet, tā kā es varu nākt ar prieku uz darbu un darīt to, kas man patīk un arvien pilnveidoties, un talsinieki ir ļoti superīgi cilvēki," norāda Kromane.

Liels izaicinājums mazajiem uzņēmējiem ir lielveikalu un tirdzniecības centru daudzums Talsos. To izjūt ne tikai jaunpienācēji. Gatis Biezais ir Lielās ielas uzņēmējs jau 24 gadus, viņš ir novērojis gan citu uzņēmumu likvidāciju, gan jaunu parādīšanos. Viņš uzskata, ka galvenais ir pašiem strādāt aizvien labāk, lai darbu varētu turpināt.

"Vecpilsēta parasti ir diezgan pateicīga vieta uzņēmējdarbībai, bet tas, ka lielais tirdzniecības centrs pircēju plūsmu ir novirzījis prom no vecpilsētas, tas nav noslēpums. Tā tas Talsos diemžēl ir izveidojies," atzīst veikala "Nieciņš" īpašnieks Gatis Biezais.

Talsu novadā no 2016. gada līdz 2017. gada aprīlim ir dibināti 120 uzņēmumi, bet likvidēts 151.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti