Dienas ziņas

Ventiņu izloksne bērnu vidē

Dienas ziņas

Vecsaulē automašīnas taranē žogu un māju

Talsu tipogrāfija iegulda attīstībā

Talsu tipogrāfija iegulda attīstībā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Pirms deviņiem gadiem Talsu tipogrāfija nolēma koncentrēties uz kartona iepakojumu ražošanu. Šobrīd uzņēmums attīstībā investējis teju ceturdaļu miljona, iegādājoties Latvijas poligrāfijas industrijā pirmo automātisko iepakojuma izciršanas-izspiešanas iekārtu.

Ar ceļamkrānu jaunā un izmēros iespaidīgā iekārta Talsu tipogrāfijas pagalmā tika izcelta janvāra sākumā, bet darbu tā sākusi šobrīd, kad ražotāji no Ķīnas pabeiguši tās uzstādīšanu un testēšanu. Jaunā iekārta ļaus kartona iepakojumus ražot daudz efektīvāk. "Šī jaunā iekārta ne tikai izcērt konkrēto iepakojumu formas kartona loksnē, bet arī noņem liekos kartona atgriezumus, ko iepriekš darīja ar rokām. Tas uzņēmumam samazinās laiku, kādā tas var izpildīt klientu pasūtījumu," sacīja Ķīnas uzņēmuma tirdzniecības pārstāvis Lionels Gu.

Pēdējo gadu laikā uzņēmums ir investējis vairākās iekārtās, reizē samazinot arī roku darbu. Taču darbinieku skaitu tas nemazinot. "Tieši otrādi – darbiniekiem tiek dota iespēja izaugsmei. Tādā veidā tiek paaugstināta kvalifikācija un no roku darba pāriet uz augstāk kvalificētu darbu," akcentēja SIA “Talsu tipogrāfija” valdes loceklis Valdis Poļevskis.

Kartona kārbiņas, ko var izveidot jaunās iekārtas, būšot interesantas konditorejām un ātrās ēdināšanas pakalpojumu uzņēmumiem. Turklāt iekārtas tiekot iegādātas tādas, lai iepakojumus varētu veidot arvien lielākus izmērā un netradicionālākus formās. Tā ķīniešu inženieri nupat ar jauniem modeļiem papildinājušo pirms trim gadiem iegādātu iekārtu, kas ļaus salīmēt, piemēram, sešstūra formas kārbiņu, kas pa spēkam esot vien dažiem uzņēmumiem Baltijā.

"Uz mums jau tiek gaidīts. Lai gan iekārta ir tik tikko atnākusi, jau ir rindā cilvēki, kuri labprāt šo pakalpojumu saņemtu," norādīja SIA “Talsu tipogrāfija” projektu vadītāja Paula Kārkluvalka. Jauno iepakojumu pirmie paraugi taps uz tikko iegādātas ploterēšanas iekārtas. Tā ražošanas speciālisti varēs pārbaudīt kvalitāti un, ja nepieciešams, klientam ieteikt izmaiņas. Līdz šim pirmo paraugu izgatavošanai tipogrāfijai bija jāizmanto ārpakalpojums.

"Un tādā veidā mēs varam ļoti ātri reaģēt uz klienta vēlmēm un sagatavot demo versijas tieši netradicionālām konstrukcijām, un tādā veidā jau saskaņot. Patiesībā tas ir jau autentisks produkts tam, kas tiks saražots uz iekārtām," atzina SIA “Talsu tipogrāfija” valdes loceklis Valdis Poļevskis. Mēs šobrīd attīstības ziņā esam pabeiguši tikai pamatskolu – tā noslēdzot kārtējo attīstības etapu un uzsākot darbu ar jauno iekārtu, saka Talsu tipogrāfijas vadītājs. Nemitīgu attīstību pieprasot pats tirgus. Ar ķīniešiem pārrunātas arī nākotnes attīstības iespējas, piemēram, gatavot kartona iepakojumu ar “lodziņu”.

"Tā var redzēt produktu, kas atrodas kastē. Tas iepakojumam piešķir jau pavisam citu vērtību. Mans klients to plāno nākotnē, bet tā ražošanai vajadzēs jaunu iekārtu," norādīja Gu. Pēdējos gados Talsu tipogrāfija savā attīstībā ieguldījusi vairāk nekā 200 000 eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti