Dienas ziņas

Ventspils bibliotēka turpina strādāt

Dienas ziņas

Apgrūtināta obligātās pirmsskolas izglītības apguve

Talsos darbu atsāk vairāki ēdināšanas uzņēmumi

Talsos darbu atsāk vairāki ēdināšanas uzņēmumi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Rekordliels apmeklētāju kritums un pašu darbinieku bailes no Covid-19 bija iemesli, kāpēc martā viens aiz otra Talsu novadā darbu apturēja vairāki ēdināšanas uzņēmumi. Šobrīd šķiet, ka veids, kā turpināt strādāt iespējami droši, ir atrasts, un maija pirmajās dienās, vēl nesagaidot ārkārtējās situācijas beigas, darbu atsākuši vismaz trīs ēdināšanas uzņēmumi.

Stendes "Pagrabiņā" šobrīd galdi izvietoti retāk, ap tiem sarindots mazāk krēslu, un līdzšinējo 40 cilvēku vietā vienlaicīgi paēst varētu vien 18. Pamudinājums atsākt darboties vēl pirms ārkārtējās situācija beigām kafejnīcai bijuši daudzie interesentu zvani jau no aprīļa vidus. Necerēta atsaucība bijusi 4. maijā, un paēst gribētāji ir arī ikdienā.

"Kad cilvēks paēd, visi paliktņi tiek novākti, galds, krēsls, viss tiek nopūsts ar dezinfekcijas līdzekli. Visas virsmas, paplātes, viss tiek apstrādāts, appūšu arī sāls, piparu trauciņus," stāstīja kafejnīcas "Pagrabiņš" īpašniece Mārīte Skujiņa.

Šobrīd kafejnīcā darbojas tikai pati īpašniece un pavāre – pārējiem vēl jāgaida, vai un kādi ierobežojumi tiks atcelti pēc 12. maija.

"Varbūt atļaus to 10 cilvēku kompāniju, tad jau atkal būs savādāk. Varbūt varēsim [sarīkot] kādu mazāku banketiņu vai bēru mielastu," sacīja Skujiņa.

Ieraugot uzrakstu "Esam atvērti", kafejnīcā "Serpentīns" iegriežas arī cilvēki, kas saka, ka nav izsalkuši, bet vienalga - no prieka ēdīs. 

Šķiet, ka cilvēki ir noilgojušies pēc būšanas sabiedrībā un pēc ēdiena, kas gatavots ārpus mājām. Arī kafejnīcā "Serpentīns" samazināts galdiņu skaits.

"Bijām spiesti izņemt bērnu stūrīti, jo nespējām pēc katra bērniņa dezinficēt. Un arī, lai tur nav drūzma," teica kafejnīcas "Serpentīns" īpašniece Inguna Zaula.

Vairāk nekā mēnesi dzīvojot mājās un gatavojot bērniem ēst, kafejnīcas darbinieces sapratušas, cik noslogotas šobrīd ir mammas.

Tāpēc nu tiek īstenots eksperiments, mammu ikdienu atvieglošanai piedāvājot ēdienu lielākos apjomos.

"Mēs esam gatavi mammām uzvārīt zupu, sacept kotletes, kaut ko veselīgu – dārzeņu sacepumus. Vienalga ko, kas cilvēkiem ienāk prātā," klāstīja Zaula.

Divu kafejnīcu īpašniece Evita Afoņina atzina, ka, lai arī ārkārtējā situācija vēl spēkā, paši darbinieki ir atpūtušies un vēloties strādāt.

Šobrīd darba laiks gan esot īsāks nekā iepriekš, jo darbadienu vakarus cilvēki joprojām pavada mājās.

"Domāju, kā nu būs, bet cilvēki brauc un ēd, un, protams, drošību katrs par sevi ievēro. Nav tā, ka galīgi par to nedomātu un visiem ir vienalga – nē, ir tā distance, un mums pat ir bijis tā, ka cilvēki pasūta kā līdzņemšanai un turpat ārā apsēžas un paēd," atzina kafejnīcu "Alus dārzs" un "Ķīvīškrogs" īpašniece Afoņina.

Talsos šobrīd durvis atver ne tikai klientiem jau pazīstamās kafejnīcas, bet, nesagaidot ārkārtējās situācijas beigas, darbu uzsācis jauns ēdināšanas uzņēmums.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti