«Tallink» uz laiku aptur Rīga–Helsinki maršruta darbību

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Tā kā Latvija "pašizolācijas valstu sarakstā" iekļāvusi arī Somiju, Igaunijas prāmju operators "Tallink Grupp" nolēmis apturēt Rīga–Helsinki maršruta darbību no 28. septembra līdz oktobra beigām, informēja "Tallink Latvija" sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Esēnija Zīriņa.

Nākamo nedēļu laikā uzņēmums izvērtēs iespējamo maršruta darbības atjaunošanu novembrī un decembrī. 

Maršruts Rīga–Helsinki darbojās kopš jūnija ar reisiem katru otro dienu ar kuģi "Silja Serenade" un diviem kruīza reisiem nedēļā ar kuģi "Baltic Queen" no septembra vidus.

Kompānijā norādīja, ka pašā aktīvākajā sezonas periodā uz kuģa bija 1500–2000 pasažieru katrā reisā, bet, sākot no augusta vidus, pasažieru skaits samazinājās, un reģiona valdības sāka izziņot jaunus ceļošanas ieteikumus saistībā ar koronavīrusa pandēmiju, un aicināja iedzīvotājus atturēties no ceļojumiem.

"Pasažieru skaits maršrutā no augusta vidus ir pakāpeniski samazinājies, bet esam varējuši saglabāt maršruta darbību, neciešot zaudējumus.

Tomēr pēc šodien publicētā paplašinātā "dzelteno valstu saraksta" ir skaidrs, ka nespēsim turpināt darbību šajā maršrutā, jo pasažieru skaits ievērojami samazināsies un, lai nodrošinātu, ka mūsu biznesam nav jācieš zaudējumi, mums nav citas izvēles, kā vien apturēt šo ceļotāju iecienīto maršrutu," skaidroja "Tallink Grupp" valdes priekšsēdētājs Pāvo Negene. 

Viņš norādīja, ka saprot Latvijas varas iestāžu lēmumus, lai ierobežotu vīrusa izplatību. Tomēr, "ņemot vēro katastrofālo situāciju tūrisma sektorā un neesošo gaismu tuneļa galā, mēs ceram, ka tiks radīts izņēmums tiem tūristiem, kas ierodas valstī no rīta un dodas atpakaļ tās pašas dienas vakarā, tādējādi radot mazāku risku Latvijas sabiedrībai kā tie tūristi, kas paliek valstī ilgāk".

"Diferencētāka pieeja ar izņēmumiem būtu bijusi būtiska, lai palīdzētu reģiona tūrisma industrijai un būtu mums ļāvusi saglabāt maršrutu starp Latviju un Somiju," teica Negene. 

Ar visiem ceļotājiem, kas rezervējuši ceļojumus ar "Baltic Queen", "Tallink" klientu apkalpošanas speciālisti sazināsies tuvākajā laikā, lai vienotos par pārcelšanas vai atmaksas iespējām.

KONTEKSTS: 

Vienīgā Eiropas valsts, no kuras atgriežoties Latvijā nav jāievēro 10 dienu pašizolācija, ir Vatikāns. "Dzeltenajā sarakstā" ar valstīm, kur ir vidējs veselības apdraudējums, bet, atgriežoties no kurām ir jāievēro pašizolācija, iekļauta arī Somija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti