«Tallink» maršrutu Rīga–Stokholma plāno atjaunot 2022. gada pavasarī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

AS “Tallink Grupp” pieņēma lēmumu atjaunot maršrutu Rīga–Stokholma no 2022.gada pavasara. Plānots, ka kuģis “Romantika” kursēs starp Latvijas un Zviedrijas galvaspilsētām katru otro dienu no nākamā gada aprīļa, paziņojumā medijiem informēja uzņēmums.

Vienlaikus tas nozīmē, ka regulārā satiksme maršrutā Rīga–Stokholma šogad atjaunota netiks. Šāds lēmums galvenokārt esot saistīts ar spēkā esošiem ceļošanas ierobežojumiem abās valstīs.

Tāpat uzņēmums nolēma šī gada vasarā atsākt darbību regulārajā līnijā Tallina–Stokholma. Šāda solis sperts pēc gandrīz 16 mēnešus ilga maršruta apturēšanas ceļojumu ierobežojumu dēļ starp Igauniju un Zviedriju. Sākotnēji plānots, ka kuģis “Baltic Queen” daļēji atjaunos satiksmi maršrutā Tallina–Stokholma no 2021. gada 9. jūlija ar atiešanu no abām galvaspilsētām katru otro dienu.

Kaut arī Tallina–Stokholma maršruts plašākai publikai tiks atvērts 9. jūlijā, pirmais kuģa “Baltic Queen” reiss no Igaunijas uz Zviedrijas galvaspilsētu notiks jau 7. jūlijā, kura laikā "Tallink" partneriem un darbiniekiem būs iespēja atgriezties ikdienas darbu ritējumā.

“Uz kuģa ir pietiekamas iespējas ievērot sociālo distanci, kā arī nopietni sekojam līdzi, lai tiktu ievērotas visas drošības un nepieciešamās higiēnas prasības,” paziņojumā medijiem norādīja “Tallink Grupp” valdes priekšsēdētājs Pāvo Negene.

Pirms ceļojuma rezervēšanas aicinām pārliecināties, vai pasažieriem ir atļauts doties uz galamērķi, kā arī vai ir sagatavoti nepieciešamie dokumenti ieceļošanai valstī. Prasību un noteikumu ievērošana ir katra pasažiera atbildība.

KONTEKSTS:

Covid-19 pandēmija tūrisma nozari un starptautiskos pārvadājumus smagi iedragāja. Cieta arī prāmju satiksme un Igaunijas prāmju operators "Tallink". Piemēram, darbinieku skaitu nācās samazināt līdz nedaudz vairāk kā 3900 cilvēkiem.

"Tallink" koncerns šogad pirmajā ceturksnī strādāja ar apgrozījumu, kas ir par 65% mazāks nekā pirmajā ceturksnī pērn, bet uzņēmuma zaudējumi pieauguši vēl par teju 14%, pārsniedzot 34 miljonus eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti