Panorāma

Odesa nezaudē drosmi un garu arī kara apstākļos

Panorāma

Īsi pirms Francijas vēlēšanām Lepēna pietuvojas Makronam

Līdz 2023. gadam slēdz maršrutu Rīga-Stokholma

«Tallink» cer nākamgad atjaunot prāmja maršrutu Rīga-Stokholma

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Mazā pieprasījuma un augošo degvielas cenu dēļ kuģniecības uzņēmums “Tallink” līdz nākamajam gadam slēdzis prāmju satiksmi maršrutā Rīga – Stokholma. Prāmis “Isabelle”, kam jau šonedēļ bija jāuzsāk regulārie kruīza maršruti uz Zviedriju, Tallinas ostā kļuvis par Ukrainas kara bēgļu viesnīcu. Bet vairāk nekā 2500 ceļotājiem, kuri bija iegādājušies kruīza biļetes braucienam uz Stokholmu, atdos naudu vai piedāvās doties ceļojumā no Tallinas.

“Ir sajūta, ka pēc diviem gadiem esi atgriezies mājās. Jo ilgi nostrādāju - no 2014. gada līdz 2020., un tagad esmu mājās,” saka prāmja “Isabelle” Informācijas centra darbiniece Monta Lejasbūda.

Smaids Montas sejā nenodziest, lai gan kuģis stāv un nekustas. Latvijas karogs plīvo mastā Tallinas ostā, un šogad “Isabelle” jūras ceļojumos no Rīgas uz Stokholmu nedosies. Tā vietā 70 cilvēku komanda, kurā puse ir no Latvijas, atbalstīs Ukrainas kara bēgļus, jo prāmis tagad ir bēgļu viesnīca.

Covid-19 laikā kruīzus apturēja. 6.aprīlī bija paredzēts pirmais reiss uz Stokholmu, taču vēlāk to pārcēla uz jūnija sākumu. Līdz šonedēļ uzņēmums paziņoja, ka reisu nebūs vispār. Otrdienas pēcpusdienā prāmis “Isabelle”, kas vairāk nekā 15 gadus bija neatņemamām Rīgas ainavas daļa, pameta ostu.

“Rīgas – Stokholmas maršrutam ir jau 16. gads, un mēs to atcēlām ar smagu sirdi. Bet pašlaik, skatoties uz pasažieru skaitu, neskaidrībām ar ceļošanu un īpaši saistībā ar karu Ukrainā un ģeopolitisko situāciju, tāpat redzot pieaugošās degvielas cenas... Kad to visu saliek kopā, mēs neredzējām iespēju veikt šo maršrutu, jo mēs to nevaram darīt veiksmīgi,” skaidroja “Tallink” komunikācijas vadītāja Katrī Linka.

2500 pasažieru jau bija iegādājušies biļetes kruīzam Rīga – Stokholma. Tagad uzņēmums sazinās ar katru, lai atdotu naudu vai mainītu izbraukšanas ostu.

“Zinu, ka citi mēģina sazināties ar mums, bet to nespēj. Es ļoti atvainojos par to! Mēs visiem piedāvāsim alternatīvas. Varēs doties citos “Tallink” maršrutos, doties uz Stokholmu vai Helsinkiem no Tallinas, varēs atgūt naudu,” sacīja Linka.

“Tallink” Latvijas televīzijai apliecināja, ka šogad prāmja satiksme ar Stokholmu atjaunota netiks, bet

esot cerības, ka prāmji atkal kursēt sāks 2023.gadā.

“Tas mums ir ļoti nozīmīgs maršruts, mēs tik daudz gadu esam to veidojuši un mēs negribam to zaudēt. Un mums ir ļoti uzticīgi klienti gan Latvijā, gan Zviedrijā, un mēs gribam piedāvāt vieglu ceļošanas iespēju starp valstīm. Un mēs centīsimies to atjaunot,” sacīja Linka.

Covid-19 dēļ tūrisma nozare daudzviet pasaulē ir novājināta un nākas pieņemt nepopulārus lēmumus. Piemēram, degvielas cenu kāpuma dēļ prāmja biļetēm no Tallinas, Helsinkiem, Stokholmas un Turku ieviesta piemaksa no trim līdz sešiem eiro atkarībā no biļetes tipa. Bet to, kā prāmja atcelšana ietekmēs tūrismu Latvijā, pagaidām grūti prognozēt.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti