Rīta Panorāma

Starptautiskā sabiedrība aicina ievērot pamieru Donbasā

Rīta Panorāma

Laika ziņas

Atjauno pasažieru prāmja līniju Tallina – Stokholma

«Tallink» aprīlī atjaunos prāmju satiksmi starp Rīgu un Stokholmu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Igaunijas prāmju operators "Tallink" 6. aprīlī plāno atjaunot regulāru prāmja "Isabelle" satiksmi starp Rīgu un Stokholmu, liecina informācija uzņēmuma mājaslapā.

Tāpat "Tallink" no piektdienas atjauno pasažieru prāmju kustību maršrutā Tallina–Stokholma. Tas kļuva iespējams pēc tam, kad Zviedrija 9. februārī atcēla Covid-19 dēļ noteiktos ierobežojumus. Igaunijas radio un televīzijas tīmekļa vietne vēsta, ka sākotnēji maršrutu apkalpos viens kuģis – "Baltic Queen", kas ceļā dosies katru otro dienu. Biežāki reisi plānoti marta beigās un aprīļa sākumā. 

Aprīlī tiks organizēti arī 22 stundu ilgi nakts kruīzi maršrutā Helsinki–Tallina–Helsinki. 

Tikmēr mūsu valsts Ārlietu ministrija aicina ieceļotājus  Zviedrijā ievērot atbildīgo iestāžu norādījumus par preventīviem pasākumiem Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanā. Personām, kurām konstatēti infekcijas simptomi, jāpaliek mājās un jāizvairās no kontaktiem. Somijā var iebraukt, uzrādot Covid-19 sertifikātu vai dokumentu, kas apliecina, ka persona ir pārslimojusi Covid-19 pēdējā pusgada laikā. Šī prasība neattiecas uz bērniem, kas jaunāki par 15 gadiem. 

KONTEKSTS:

Covid-19 pandēmija tūrisma nozari un starptautiskos pārvadājumus smagi iedragāja. Cieta arī prāmju satiksme un Igaunijas prāmju operators "Tallink". Piemēram, darbinieku skaitu nācās samazināt līdz nedaudz vairāk kā 3900 cilvēkiem.

Regulāra pasažieru prāmju satiksme starp Rīgu un Stokholmu, kuru nodrošināja "Tallink Group" ar diviem prāmjiem – "Romantika" un "Isabelle", tika pārtraukta Covid-19 pandēmijas sākumā 2020.gadā.

Prāmju operatora "Tallink Grupp" 2021. gadā visos maršrutos kopumā pārvadāja 2 961 975 pasažierus, kas ir par 20,6% mazāk nekā 2020. gadā.

Uzņēmuma akcijas kotē Tallinas fondu biržas oficiālajā sarakstā. Lielākais "Tallink Grupp" akcionārs ir Igaunijas investīciju kompānija "Infortar", kurai pieder 39% "Tallink Grupp" akciju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti