Tallinas biržā iekļauj nekustamā īpašuma attīstītāja «Hepsor» akcijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Biržas "Nasdaq Tallinn" Baltijas oficiālajā sarakstā piektdien, 26. novembrī, iekļautas Igaunijas un Latvijas tirgū strādājošā nekustamā īpašuma attīstītāja "Hepsor" akcijas, liecina biržas paziņojums.

"Hepsor" akciju iekļaušana biržā notiek pēc uzņēmuma akciju publiskā piedāvājuma (IPO), kura rezultātā uzņēmums piesaistīja 10 miljonus eiro. Piedāvājumā kopumā piedalījās 19 621 investors, un pieprasījums piedāvāto akciju apjomu pārsniedza 8,7 reizes.

""Hepsor akciju publiskais piedāvājums ir trešais lielākais IPO Baltijas vēsturē pēc investoru skaita.

Protams, ir ļoti patīkami redzēt, ka arvien vairāk igauņu vēlas būt daļa no ambiciozo Igaunijas uzņēmumu izaugsmes stāsta, un vienlaikus arvien vairāk uzņēmumu kapitāla piesaistei izvēlas biržu, radot iespēju cilvēkiem kļūt par šo uzņēmumu līdzīpašniekiem," teica "Nasdaq Tallinn" valdes priekšsēdētājs Karels Ots.

"Hepsor" valdes loceklis Henri Laks norādīja: "Iespaidīgā investoru interese par uzņēmuma akcijām mums ir liela atzinība un liecina par to, ka cilvēki uzticas "Hepsor"."

Biržā norādīja, ka "Hepsor" ir viens no lielākajiem nekustamo īpašumu attīstītājiem Igaunijā, kas attīstās arī Latvijas tirgū.

Būtiski uzņēmuma darba elementi ir "zaļā" domāšana un inovācijas. Līdz šim uzņēmums ir izveidojis 40 attīstības projektus, 1400 jaunas mājas un 23 000 kvadrātmetrus (m2) modernu tirdzniecības platību. Šobrīd uzņēmuma attīstības portfelī ir 22 attīstības projekti ar kopējo platību 140 000 m2.

Pērn, salīdzinot ar 2019. gadu, "Hepsor" grupas kopējais apgrozījums pieauga par 98%, sasniedzot 38,8 miljonus eiro. Savukārt uzņēmuma tīrā peļņa attiecīgajā periodā pieauga par 115%, sasniedzot 2,9 miljonus eiro. Latvijā 2020. gadā "Hepsor" grupas uzņēmuma pārdošanas ieņēmumi sasniedza 4,9 miljonus eiro, veidojot gandrīz 13% no kopējiem grupas pārdošanas ieņēmumiem, ziņo LETA.

"Hepsor Group" dibinātāji un īpašnieki ir Andress Parloja (33,25%), Kristjans Mitts (33,25%), Henrijs Lakss (16,6%) un finanšu investors Lauri Meidla (16,9%).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti