Taksometru vadītāji protesta braucienā pievērš uzmanību netaisnīgiem tēriņiem un ēnu ekonomikai nozarē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Ceturtdien, 18. jūnijā, no rīta pie tirdzniecības centra "Spice" sākās un pēc pāris stundām pie Satiksmes ministrijas (SM) noslēdzās protesta brauciens, kurā ap desmit taksometru un kopbraukšanas automobiļu vadītāji vērsa uzmanību uz fiksēto tarifu neatbilstību patiesajiem skaitītāju rādījumiem.

Brauciena rīkotāji pauda, ka tādējādi tiek pārkāpts likums un faktiski tiek likts vadītājam segt starpību starp pasažiera samaksāto un skaitītājā uzrādīto vērtību.

Tāpat vadītāji protestē pret to, ka taksometru pakalpojumu cenai nav noteikta minimālā vērtība, līdz ar to rodas augsne dempinga situācijām,

ēnu ekonomikai un sociāli neaizsargātiem autovadītājiem.

Protesta brauciena rīkotāju pārstāvis Sandis Ābelītis
00:00 / 00:51
Lejuplādēt
"Aplikācijām ir liela problēma, ko viņi negrib novērst dotajā brīdī. Jo taksometriem, kas braukā ar dzeltenajiem numuriem, nodokļi tiek maksāti pēc skaitītāja. Aplikācijas liek fiksētas summas, līdz ar to ir lieli zaudējumi gan taksometru kompānijām, gan pašiem vadītājiem, jo nodokļi jāmaksā no pilnas summas. Tāpat zemais tarifs, ko nosaka aplikācijas, nevis pārvadātāji... Šī akcija ir jau otro dienu pēc kārtas. Ja satiksmes ministrs [Tālis Linkaits] atbildēs uz mūsu vēstulēm, ko mēs katru dienu iesniedzam ar visu vadītāju parakstiem, un sakārtos šo nozari... Mēs, protams, vēlētos ar viņu tikties un izrunāt visas tās problēmas, kas mums ir.

 

Šī nozare beidzot ir jāsakārto, jo vadītāji vēlas sociālās garantijas un ir gatavi rīkot lielākas protesta akcijas,"

teica protesta brauciena rīkotāju pārstāvis Sandis Ābelītis.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti