«Swedbank» septembrī beigs apkalpot kodu kartes; «Citadelei» papildu risinājums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Bankām ir dažādi risinājumi, ko darīt ar tehnoloģiski novecojušajām kodu kartēm, pie kurām cilvēki gadiem bija pieraduši, internetbankā veicot maksājumus. "Swedbank" kodu kartes septembrī vairs nedarbosies, bet "Citadele" izdomājusi papildu risinājumu drošībai.

«Swedbank» septembrī beigs apkalpot kodu kartes; «Citadelei» papildu risinājums
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

"Swedbank" Klientu servisa pārvaldes vadītājs Vadims Frolovs pastāstīja, ka kodu kartes varēs izmantot vēl 100 dienas - līdz 9. septembrim. Tūlīt paredzēts arī samazināt norēķinu limitu uz 20 eiro. Iepriekš tas bija 50 eiro. "Swedbank" pamazām vēlas pieradināt klientus, lai viņi izvēlētos citus risinājumus - "Smart ID" vai kodu kalkulatoru.

Frolovs norādīja, ka gada sākumā kodu kartes lietoja 674 000 cilvēku, bet pašlaik - 120 000. Pēc 9. septembra nevarēs veikt maksājumus, kā arī autorizēties internetbankā. Tāpat internetbanku vairs nevarēs izmantot arī kā autorizācijas rīku, piemēram, "Latvija.lv" un EDS (elektroniskās deklarēšanās sistēmā).

"Citadele" savukārt nerīkosies tik drastiski. Bankas "Citadele" E-biznesa daļas vadītājs un Finanšu nozares asociācijas Digitālās transformācijas komitejas pārstāvis Mārtiņš Bērziņš stāstīja, ka banka mēģinās atrast katram klientam ērtāko risinājumu.

"Citadelei" ir "Smart ID" līdzinieks "Mobile scan", kā arī iespēja lietot kodu kalkulatoru. Tomēr "Citadele", lai nodrošinātu to, ka var turpināt lietot arī kodu kartes, nosūtīs papildu drošības kodu īsziņā, kurš būs jāievada internetbankā.

Ierobežojums ar kodu karti joprojām būs 1000 eiro vienam pārskaitījumam un 2000 eiro dienā.

Bērziņš atzina, ka atkarībā no tā, kādās ārzemēs cilvēks atrodas, atkarībā no operatora, var būt ietekmēta servisa kvalitāte. Viņš gan uzsvēra, ka cilvēkiem, kuri daudz ceļo, visticamāk, būs iespēja lietot mobilo lietotni vai kodu kalkulatoru.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti