«Swedbank» pārņems «Danske Bank» privātpersonu biznesu Latvijā un Lietuvā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

"Swedbank" no "Danske Bank" pārņems tās privātpersonu apkalpošanas biznesu Latvijā un Lietuvā. To paredz starp abām komercbankām noslēgtais līgums, banku pārstāvji.

"Swedbank" no "Danske Bank" pārņems privātpersonu kontus, kredītus, noguldījumus, norēķinu kartes un vērtspapīrus. Darījums neattieksies uz individuālas apkalpošanas klientiem.

Drīzumā dokumenti tiks iesniegti banku uzraudzības iestādēm abās valstīs, lūdzot atļauju darījuma īstenošanai.

"Swedbank" un "Danske Bank" paziņojumā nemin darījuma summu. "Darījuma detaļas saskaņā ar pušu parakstīto līgumu ir konfidenciāla informācija," vēlāk norādīja "Danske Bank" pārstāve Ieva Zauere.

Gada sākumā "Danske Bank" paziņoja par tās nodomu trīs Baltijas valstīs koncentrēt savu darbību uz korporatīvo klientu un ar šiem klientiem saistītu privātpersonu apkalpošanu, vienlaikus pakāpeniski izejot no privātpersonu apkalpošanas segmenta.

Abas puses ir apņēmušās nodrošināt plūstošu pakalpojumu pāreju, kā arī visu nepieciešamo atbalstu klientiem, kuru līgumi tiks pārcelti.

Šis darījums skars aptuveni 7 000 "Danske Bank" klientu-privātpersonu Latvijā un 120 000 – Lietuvā. Darījumā pārnesamo klientu kredītu apjoms veido aptuveni 116 miljonus eiro Latvijā un 525 miljonus eiro Lietuvā. 

Gaidāms, ka pēc uzraudzības iestāžu atļauju saņemšanas pakalpojumu pāreja tiks īstenota 2016.gada pirmajā ceturksnī.

"Danske Bank" ir lielākā banka Dānijā un viena no vadošajām finanšu institūcijām Eiropā. Komercbanka Latvijā koncentrējas uz biznesa klientu un ar šiem klientiem saistītu privātpersonu apkalpošanu.

"Swedbank Grupa" ir vadošā finanšu organizācija Zviedrijā, Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. "Swedbank" Latvijā ir 47 filiāles un 402 bankomāti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti