«Swedbank» Latvijā veido holdingu savu banku pārvaldībai Baltijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

“Swedbank” lēmusi izveidot jaunu holdingkompāniju, kura tiks reģistrēta Latvijā un apvienos “Swedbank” grupas bankas Baltijā, paziņojumā medijiem informēja banka.

“Swedbank” norādīja, ka šādā veidā formalizēs jau pastāvošo operatīvās darbības modeli, vienlaikus nodrošinot plašākas pilnvaras Latvijas un Baltijas līmeņa vadībai.

Īstenotajām pārmaiņām nebūšot tiešas ietekmes uz “Swedbank” klientiem un darbiniekiem Latvijā, taču tās pastiprinās pilnvaras “Swedbank” vadībai Latvijā.

Jaunveidojamā holdingkompānija veidos pakārtotu uzņēmumu grupu Vienotā uzraudzības mehānisma ietvaros, un šis uzņēmums papildus bankām Latvijā, Lietuvā un Igaunijā būs arī juridiski atbildīgs uzraugošo institūciju priekšā. Holdingkompānija tiks reģistrēta Latvijā, taču tās darbinieki būs no visām “Swedbank” mājas tirgu valstīm. Bankā lēš, ka nepieciešamās regulatoru atļaujas holdinguzņēmuma darba uzsākšanai tiks saņemtas līdz 2021.gada vidum, kad tas arī uzsāks pilnvērtīgu darbību.

Jaunajā bankas pārvaldības modelī cita starpā precizē katra vadības līmeņa atbildību,

dodot lielāku patstāvību katras Baltijas valsts meitasbankas vadības komandai.

Tādējādi tikšot stiprināta “Swedbank” spēja pielāgoties katra mājas tirgus apstākļiem un klientu vajadzībām.

“Swedbank” grupas prezidents būs jaunā holdinguzņēmuma padomes priekšsēdētājs, savukārt “Swedbank” vadītājs Baltijā kļūs par holdinkompānijas valdes priekšsēdētāju. Holdingkompānijas kapitāldaļu turētājs pilnībā būs “Swedbank AB”, un jaunā kompānija būs 100% īpašnieks meitasbankām Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Holdingkompānijas valdes priekšsēdētājs būs arī padomes priekšsēdētājs katrā no Baltijas valstu meitasbankām.

Pie pārmaiņām banka esot strādājusi vairāk nekā gadu.  “Ar šo soli mēs vienkāršosim lēmumu pieņemšanu un palielināsim caurspīdību bankas pārvaldības struktūrā, lai pilnvērtīgi turpinātu ilgtermiņa stratēģijas īstenošanu mūsu mājas tirgos – Latvijā, Igaunijā, Lietuvā un Zviedrijā,” paziņojumā medijiem norādīja “Swedbank” grupas prezidents Jenss Henriksons.

Gandarījumu par “Swedbank” lēmumu izveidot holdingkompāniju Latvijā pauda Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK),

norādot, ka tas ir apliecinājums Latvijas finanšu sektora vides sakārtotībai, pievilcībai un izaugsmes potenciālam. “Šāds stratēģiskais lēmums ir ļoti būtisks Latvijai, jo tas apliecina, ka milzīgais darbs, kas ieguldīts Latvijas finanšu sektora sakārtošanā ir vainagojies ar to, ka atgūta starptautiskā uzticība un atjaunota reputācija. Kopīgā dažādu institūciju darbā, finanšu sektoram aktīvi iesaistoties, esam spējuši izveidot tādu Latvijas finanšu vidi, kurā ir skaidri darbības nosacījumi, augstas kvalitātes prasības un radītas iespējas attīstībai,” norādīja FKTK priekšsēdētāja Santa Purgaile.

KONTEKSTS:

“Swedbank” ir lielākā banka Baltijā, kurā strādā 6000 darbinieku un kura sniedz pakalpojumus vairāk nekā 3 miljoniem privātpersonu un 280 tūkstošiem uzņēmumu Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti