SVF vadītāja brīdina par pasaules ekonomikas izaugsmes lejupslīdi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) jaunā izpilddirektore Kristalina Georgijeva brīdinājusi par pasaules ekonomikas "sinhronizētu lejupslīdi". Izaugsmes tempu palēnināšanās paredzama apmēram 90% pasaules teritorijas.

Georgijeva savā pirmajā uzrunā informēja, ka galvenie problēmu iemesli ir tirdzniecības kari, kā arī "Brexit" un vispārējā ģeopolitiskā nestabilitāte. Tirdzniecības konflikti vājina rūpniecisko aktivitāti un investīcijas, kas negatīvi ietekmē arī pakalpojumu sektoru. Jau ir pārtrauktas daudzas piegāžu ķēdes un palielinājusies tā dēvētā digitālā plaisa.

SVF vadītāja veltīja slēptus pārmetumus Ķīnai un brīdināja par kaitējumu, ko nodara subsīdijas, nevērība pret intelektuālā īpašuma aizsardzību un jauno tehnoloģiju izmantošanu.

Viņa arī brīdināja pasaules ekonomiski attīstītākās valstis par zemo procentu likmju nevēlamajām sekām un pauda atbalstu siltumnīcefekta gāzu izmešu aplikšanai ar augstākiem nodokļiem.

Visas minētās problēmas nākamajā gadā pasaules ekonomikas izaugsmi varētu samazināt par 0,8%, bet precīzākas prognozes SVF gatavojas sniegt pēc nedēļas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti