SVF sarunu centrā var nonākt Ukrainas parāda atmaksa Krievijai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Starptautiskā Valūtas fonda vadība otrdien, 8.decembrī, sanāks uz īpaši tikšanos, lai spriestu par fonda turpmāko politiku attiecībā pret valstīm, kurām ir problēmas atmaksāt savus parādus oficiālajiem kreditoriem. Šīs diskusijas laikā uzmanības centrā var nonākt arī Ukraina, kuri ir domstarpības ar Krieviju par trīs miljardu dolāru lielā parāda atmaksu.

Ukrainas parādu restrukturizācija ir viens no galvenajiem priekšnoteikumiem turpmākajai Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) palīdzībai grūtībās nonākušajai ukraiņu ekonomikai.

Kijeva trīs miljardu dolāru lielo parādu ir iekļāvusi suverēno un suverēni garantēto parādzīmju sarakstā, kas būtu pakļauts restrukturizācijai. Savukārt Maskava šo parādu uzskata par komerciālu un no restrukturizācijas vai atlaišanas kategoriski atsakās.

SVF iepriekš ir uzstājis, ka šis jautājums Krievijai un Ukrainai būtu jāatrisina divpusējās sarunās, taču gatavošanās šādām sarunām nav pat sākusies.

Fonda izpilddirektore Kristīne Lagārda gan ir norādījusi, ka SVF savu aizdevumu programmu Kijevai turpinās arī tad, ja parāds Krievijai netiks atmaksāts. Daudz lielākas bažas radot pieņemtais nodokļu kodekss, nākamā gada Ukrainas budžets un saistību izpilde jaunās pretkorupcijas politikas ietvaros.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti