SVF prasa Ukrainai paaugstināt energoresursu tarifus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) pieprasījis, lai Ukrainas varas iestādes par 40% palielinātu tarifus energoresursiem. Cenu pieaugums ir galvenais priekšnoteikums, lai tiktu segti kompānijas „Naftogaz” parādi un lai Ukraina varētu pretendēt uz nākamo fonda aizdevumu. Eksperti gan uzskata, ka Ukraina šādām prasībām varētu arī nepiekrist.

Iepriekšējā Starptautiskā Valūtas fonda kreditēšanas programma Ukrainai beidzas pagājušā gada decembrī, taču oficiālā Kijeva atkal vēlas piesaistīt valstij 15 miljardus dolāru. Ukrainas gāzes monopola kompānija „Naftogaz Ukraini” līdz šim nav atklājusi, cik lieli ir tās parādi, vien paziņojot, ka kopš gada sākuma, taupot dabasgāzi un laicīgi atmaksājot kredītus, tos ir izdevies samazināt par 300 miljoniem dolāru.

Valūtas fonda pieprasītā tarifu celšana ļautu nodrošināt, ka jau nākamajā gadā „Naftogaz Ukraini” parādi samazinātos līdz 0,5 procentiem no iekšzemes kopprodukta. Ievērojama gāzes tarifu celšana vēl vairāk pastiprinās spiedienu uz nabadzīgākajiem ukraiņiem, taču valdība paredzējusi daļēju šo izdevumu kompensēšanu.

Eksperti gan prognozē, ka šādu tautā nepopulāru lēmumu apstiprināšana var arī nenotikt, jo Ukrainas vadība vēlas izvairīties no jau tā augstās neapmierinātības sabiedrībā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti