SVF jūlijā varētu atsākt finansiālās palīdzības sniegšanu Ukrainai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) varētu atsākt palīdzības sniegšanu Ukrainai līdz jūlija beigām pēc tam, kad fonda atbalsts vairākus mēnešus kavējās sakarā ar nepietiekamu progresu korupcijas apkarošanā, ceturtdien paziņoja SVF pārstāvis Gerijs Raiss.

"Iespējams, ka valde izskatīs nākamo pārskatu (..) jūlijā," viņš pavēstīja. "Sarunas ir ļoti tuvu pabeigšanai," piebilda Raiss.

SVF finansējuma 1,6 miljardu ASV dolāru (1,4 miljardu eiro) apmērā izmaksa Ukrainai ir atkarīga no SVF valdes piekrišanas.

"Ir dažas tehniskas lietas, kuras mēs prognozējam drīz atrisināt," reportieriem skaidroja Raiss, piebilstot, ka Ukrainai nav jāpieņem nekādi jauni likumi, lai saņemtu kārtējo maksājumu.

2015.gadā tika apstiprināta SVF palīdzības programma Ukrainai 17,5 miljardu ASV dolāru (15,7 miljardu eiro) apmērā, kas ietilpst plašākā 40 miljardu dolāru (36 miljardu eiro) programmā.

Līdz šim Ukraina ir saņēmusi tikai 6,7 miljardus dolāru (sešus miljardus eiro), bet kopš pērnā gada augusta tā finansējumu nav saņēmusi vispār. Finansējuma izmaksa tika apturēta pēc tam, kad Kijeva sāka pretoties smagiem un nepopulāriem reformu pasākumiem, ko bija ieteicis SVF.

Pēdējā laikā Ukrainas parlaments ir apstiprinājis virkni SVF atbalstītu likumprojektu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti