SVF gatavojas lemt par pirmās palīdzības piešķiršanu Ukrainai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) valde trešdien gatavojas pieņemt lēmumu par pirmā finansiālās palīdzības maksājuma piešķiršanu Ukrainai. Ja valde maksājumu apstiprinās, Ukrainai jau tuvāko dienu laikā būs pieejami aptuveni pieci miljardi dolāru. 

Finansējuma saņemšanai SVF Ukrainai ir izvirzījis vairākus priekšnoteikumus.  

Ukraina no Starptautiskā Valūtas fonda kopumā cer saņemt 17,5 miljardus dolāru lielu kredītu. Lai to panāktu, starptautiskā finanšu organizācija bija izvirzījusi vairākus priekšnoteikumus un pavisam nesen Ukrainas parlaments apstiprināja arī nepieciešamos grozījumus 2015.gada budžeta projektā.

Valūtas fonda izpilddirektore Kristīne Lagārda iepriekš bija izteikusies, ka karadarbība Ukrainas austrumos ievērojami apgrūtina palīdzības piešķiršanu, vienlaicīgi norādot, ka viņai neesot nekādu šaubu par Kijevas apņemšanos īstenot solītās reformas. Lagārda pagājušajā mēnesī arī uzsvēra, ka kopumā tuvākajos četros gados Ukraina saņems aptuveni 40 miljardus dolāru lielu palīdzību.

Sagaidāms, ka nākamajā mēnesī sāksies sarunas arī ar kreditoriem par aptuveni 15  miljardu dolāru lielo parādu iespējamo dzēšanu.

Jau ziņots, ka pērnā gada sākumā pēc prezidenta Viktora Janukoviča režīma gāšanas atklājās, ka Ukraina ir nonākusi smagā finanšu situācijā, tās jaunā valdība paziņojusi, ka valstij nākamos divus gadus būs nepieciešami vairāki miljardi eiro un tā cer uz Starptautiskā Valūtas fonda un Eiropas Savienības palīdzību.   

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti