SVF: ASV un Ķīnas tirdzniecības karš apdraud pasaules ekonomiku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) brīdinājis, ka ASV un Ķīnas Tautas Republikas  tirdzniecības karš apdraud pasaules ekonomikas izaugsmi. Tas jau nopietni ietekmējis ASV tautsaimniecību, un prezidents Donalds Tramps bija spiests piešķirt 16 miljardu dolāru palīdzību lauksaimniekiem.

Fonda speciālisti informē, ka strīdi kaitē ekonomiskajai pārliecībai, paaugstina cenas patērētājiem, pasliktina uzņēmēju un finanšu tirgu noskaņojumu un izjauc globālās piegāžu ķēdes. Tas īstermiņā pasaules iekšzemes kopproduktu varētu samazināt par procenta trešdaļu. Kaitējums būšot vēl lielāks, ja Tramps izpildīs savus draudus noteikt papildu nodevas visām precēm, kas tiek importētas no Ķīnas.

Tikmēr Baltā nama saimnieks paziņojis, ka Ķīna ir uzbrukusi lauksaimniekiem, tāpēc nepieciešams sniegt palīdzību. Lielākā daļa no 16 miljardiem būs tieši maksājumi lauksaimniecības un lopkopības produktu ražotājiem, bet neliela daļa tiks izmantota, lai iepirktu pārtiku dažādām ASV palīdzības programmām, tostarp pārtikas bankām un skolu maltīšu programmām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti