Rīta Panorāma

Koncerts "Līdz ausīm džezā" - Indriķim Veitneram 50

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar LIZDA vadītāju Ingu Vanagu.

Izveido bezglutēna un bezlaktozes toršu ražotni

Suntažos izveido bezglutēna un bezlaktozes toršu ražotni

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Mūsdienās arvien vairāk cilvēkiem tiek atklātas dažāda veida alerģijas. Piemēram, ir cilvēki, kuri nedrīkst ēst produktus, kas satur miltus. Viņiem veikalos jāmeklē bezglutēna produkcija. Un ir cilvēki, kuri nepanes laktozi, tāpēc viņiem jāizvairās no piena produktiem. Tieši šādiem cilvēkiem mēģina palīdzēt Ziemeļu ģimene, kas Suntažos izveidojusi īpašu toršu fabriku "Diamonds Food Group". Uzņēmums drīz sāks arī eksportu uz ārvalstīm.

"Bērniem bija atklāta celiakija, un attiecīgi vajadzēja mācīties dzīvot no jauna. Tajā laikā vēl nebija daudz importa preču. Maizīti cepa mana mamma krāsnī. Tāda sāpīgā lieta bija bērniem iet uz dzimšanas dienas ballītēm. Kulminācija ir torte, bet, kad tev jāsaka saviem bērniem, ka jūs nedrīkstat, tad viņiem bija ļoti grūti saprast, kāpēc ne. Tad arī radās ideja, ka nākam ciemos ar savu kūku tā, lai visi ēd," stāsta ''Diamonds Food Group" valdes priekšsēdētāja Monika Ziemele.

Ziemeļu ģimenes pagatavotās kūkas izrādījās tik garšīgas, ka sapratuši, tādas varētu pārdot. Kaut kad visā procesā dzima ideja kūku veidošanā izmantot arī Latvijā sastopamos saldos dārzeņus – bietes, burkānus, ķirbjus un kabačus, kā arī ogas. Tādējādi šādas tortes ir ne vien piemērotas alerģiskiem cilvēkiem, bet arī veselīgākas, jo satur maz cukura.

Viss ražošanas process notiek Suntažos.

"Mēs paši īstenībā esam no Rīgas. Kādu laiku dzīvojām Ogrē, un tad mēs nonācām Suntažos. Vecākiem bija iespēja tikt pie šīs ēkas. Tas bija pirms 10 gadiem. Tad jau bija ideja, ka varētu attīstīt ražošanu. Neskatoties uz to, ka pati esmu Rīgā uzaugusi, te man patīk vislabāk," norāda Ziemele.

Uzņēmums nodibināts pirms trīs gadiem. Pašlaik tajā strādā tikai ģimenes locekļi, bet tuvākajā laikā plānots ievērojami paplašināties, jo noslēgti jauni sadarbības līgumi. Jau tagad Suntažos saražotās tortes un vēja kūkas ir pieejamas lielākajos veikalu tīklos Latvijā, eko veikalos un pat ''IKEA''.

"Šogad mēs uzsāksim trīs eksportus. Noslēgti līgumi ar Igauniju, Itāliju un Angliju," norāda Ziemele. 

Biznesa attīstībai lielu atspaidu devuši arī Lauku atbalsta dienesta finansētie projekti un atrašanās biznesa inkubatorā. 

"Es pēc izglītības esmu politologs. Šī gan nav ar politiku saistīta joma, bet lielos vilcienos politika viens liels bizness vien ir. Ļoti lielu pieredzi es guvu no saviem vecākiem. Viņi uzņēmējdarbībā ir no deviņdesmitajiem gadiem. To pieredzi gribot negribot es esmu pārņēmusi. Esmu uzaugusi tajā un redzējusi, kā tas ir," saka Ziemele.

Ziemeļu ģimene ir parādījusi, ka ar milzīgu ticību savai idejai un neatlaidību ir iespējams no maza uzņēmuma izaugt līdz kompānijai, kas savus unikālos un inovatīvos pārtikas produktus jau pavisam drīz tirgos arī citur pasaulē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti