Studenti vēlas iedzīvotāju ienākuma nodokļa atvieglojumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvijas Studentu apvienība (LSA) kopā ar Izglītības un zinātnes ministriju vēlas, lai izdevumi par augstāko izglītību būtu atmaksājami no iedzīvotāju ienākumu nodokļa.  Tas nozīmē, ka studentiem kuri mācās par pašu līdzekļiem, būtu iespējams atgūt daļu valstij samaksāto nodokļu.

„Radinieki vai pats studējošais šo naudu samaksā valstij kā iedzīvotāju ienākuma nodokli. Latvijas Studentu apvienība uzskata, ka šis nodoklis būtu jāatgriež atpakaļ, tāpēc ka izglītība nav tikai privāts labums, kas ir tikai pašam cilvēkam, bet arī publisks labums, un visa valsts iegūst no tā, ka students studē un veiksmīgi absolvē  augstākās izglītības programmu.  Turklāt jau šobrīd studējošajām ir iespēja atgūt nelielu daļu no šīs naudas, vienkārši ir uzlikts, mūsuprāt,  nesaprātīgs ierobežojums, kas ir apmēram desmit reizes mazāks kā studiju maksa - ir iespējams atgūt šo nodokli tikai par 10%,” studentu viedokli skaidro apvienības prezidents Kirils Solovjovs.

Tiekoties ar LSA, izglītības ministre Ina Druviete uzsvēra, ka ietekme uz budžetu būtu niecīga. Atmaksu piemērotu pakāpeniski, sākot ar doktora un beidzot ar bakalaura līmeni.

Tāpat LSA iecerējusi izteikt vēlmi sekot līdzi tam, kā tiek pildīts Augstskolu likumā noteiktais pienākums Ministru kabinetam, iesniedzot Saeimai gadskārtējo valsts budžeta projektu. LSA norāda, ka augstskolu likums paredz ikgadēju finansējuma pieaugumu studijām valsts dibinātās augstskolās ne mazāku par 0,25 procentiem no iekšzemes kopprodukta.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti