Streikojošie Francijas zemnieki nav gatavi piekāpties valdības solījumiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Francijas lauksaimnieki ceturtdienas vakarā devušies uz Lionu, lai turpinātu iesākto protesta akciju pret zemajām cenām gaļas un piena nozarē. Kopumā šajā protesta akcijā Lionā piedalījās ap 15 000 zemnieku, kas bloķēja autostrādes, tādējādi liedzot piekļuvi pilsētai. Ceļu blokāde ap pilsētu notika līdz pusnaktijm līdz tā tika pilnībā pārtraukta, taču zemnieki un arodbiedrība paziņoja, ka turpināšot cīņu par lielāku valdības atbalsta piešķiršanu nozarei.

Lauksaimniekus, kas protestēja pie Lionas, bija ieradies atbalstīt arī nacionālās lauksaimniecību īpašnieku arodbiedrības priekšsēdētājs Ksaviers Beulins, kurš uzskata, ka Francijas valdības piedāvātais finansiālais atbalsts nav pietiekams, un sola turpināt cīņu, līdz lauksaimnieku prasības tiks sadzirdētas.

Pašreiz piedāvātais Francijas valdības atbalsts zemniekiem ir papildu finansējuma piešķiršana 600 miljonu eiro apjomā, kā arī paredzamie dažādu nodokļu atmaksas atvieglojumi zemniekiem.

Beulins arī norādīja, ka franču zemniekiem ir vienas no lielākajām ražošanas izmaksām Eiropā, sākot ar lauksaimniekiem un beidzot ar pārstādēs uzņēmumiem. Turklāt valstī ir arī noteikti dažādi iekšējie ierobežojumi, kas vēl vairāk apgrūtina lauksaimnieku pašreizējo situāciju. Vairāk nekā 10% no visām lauksaimniecībām Francijā ir pakļautas bankrota riskam.

Turklāt viņš uzsvēra, ka pirms gada, kad Krievija noteica embargo Eiropas produkcijai, daudziem sadarbības partneriem šo produkciju vajadzēja atdot par dempinga cenu. Eiropā var atrast daudzus šādus līdzīgus gadījumus, kur vietējos tirgos preces ir dārgākas nekā ārpus tās teritorijas, kad tiek pārdotas citām dalībvalstīm. "Piemēram, Madridē nektarīna cena ir viens eiro, bet pie mums Madrides nektarīns maksā vien 40 centus. Ja ir dempings, tad par kādu Eiropas veidošanu mēs te tagad varam runāt," viņš sacīja.

Ceturtdien Beulins bija ticies arī ar Francijas prezidentu Fransuā Olandu, kurš solīja, ka tikšot veikti pasākumi, lai uzlabotu stāvokli visā lauksaimniecības nozarē.

Tomēr, neskatoties uz šiem solījumiem, lauksaimnieki nedomā atkāpties un ir gatavi turpināt cīņu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti