Strautiņš: IIN likmes nesamazināšana ir pareizs solis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Finanšu ministra Andra Vilka ("Vienotība") priekšlikums nesamazināt iedzīvotāju ienākumu nodokļa likmes (IIN) ir pareizs solis, piektdienas rītā intervijā Latvijas Radio sacīja ekonomists Pēteris Strautiņš.

„Manā skatījumā, uzņēmēji nedaudz pārspīlē,” sacīja Strautiņš, vērtējot aso uzņēmēju reakciju uz šonedēļ izskanējušo Vilka priekšlikumu. Strautiņam ir radies priekšstats, ka uzņēmēji arī līdz galam nav iedziļinājušies Vilka piedāvājumā.

Ekonomists atzina, ka tagad valdība, iespējams, nepildīs solījumu, ko pati iepriekš bija devusi, tomēr tas ir pareizs solis. Iedzīvotāji gan šī sekas jutīs tikai pēc ilgāka laika, nevis uzreiz.

Strautiņš atzīmēja, ka diskusijas ap IIN lielā mērā ir diskusijas ap nabadzības un nevienlīdzības novēršanu sabiedrībā. Šīs debates ir novēlotas, tomēr likumsakarīgas, jo ir būtiska Latvijas sociālā problēma.

Vēstīts, ka Vilks šonedēļ nāca klajā ar ideju nesamazināt IIN likmi no 24% uz 22%. Šis ierosinājums sadusmoja uzņēmēju organizācijas, kā arī politiskos partnerus valdības koalīcijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti