Rīta Panorāma

Top "Melānijas hronika"

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Māri Balodi

Intervija ar premjerministri Laimdotu Straujumu

Straujuma un Vilks iebilst tūlītējai PVN samazināšanai pārtikai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Pievienotās vērtības nodokļa (PVN) tūlītēja samazināšana nav iespējama, turklāt tas nelīdzētu no Krievijas noteikto embargo cietušajiem Latvijas uzņēmumiem. Tā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā „Rīta Panorāma” norādīja finanšu ministrs un valdības vadītāja.

PVN likme pārtikai šajā mēnesī netiks pazemināta, jo valsts nevar par tik lielu summu uzreiz samazināt ieņēmumus budžetā, norādīja premjere Laimdota Straujuma ("Vienotība"). Viņa gan pauda atbalstu šādam samazinājumam ilgtermiņā, jo mērķis ir palielināt pirktspēju. Taču krīzes situācijā tas neesot risinājums.

Arī finanšu ministrs Andris Vilks ("Vienotība") iebilda iecerei par PVN likmes samazināšanu pārtikai, skaidrojot – PVN samazināšana nelīdzēs vietējiem ražotājiem, jo pazemināto nodokļa likmi izmantos arī Polijas un Lietuvas uzņēmumi. „Tā ir ļoti ietilpīga budžeta daļa. Un tas var dot pretēju efektu,” sacīja Vilks.

Iepriekš Latvijas lauksaimnieku organizācijas padomes pārstāvis Armands Krauze PVN likmes samazināšanu pārtikai minēja kā vienu no pasākumiem, kā valsts varētu palīdzēt no Krievijas sankcijām cietušajiem uzņēmumiem. „Tas uzlabotu apjomus, ko mēs varētu realizēt Latvijā, jo mūsu iedzīvotāji varētu nopirkt vairāk pārtiku, jo tā būtu lētāka. Kā arī tas uzlabotu naudas plūsmas uzņēmumiem, jo nebūtu PVN summa jāiesaldē,” skaidro Krauze.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti