Rīta Panorāma

Izvēlies nākotni! 100 krēsli. Premjera amata kandidāts Mārtiņš Bondars

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Ilzi Nagli

Izvēlies nākotni! 100 krēsli. Premjera amata kandidāte Laimdota Straujuma

Straujuma: «Citadeles» kopējā vērtība ir 98,67 miljoni eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvijas valstij daļēji piederošās bankas „Citadele” kopējā vērtība ir 98,67 miljoni eiro, intervijā LTV raidījumam „Rīta Panorāma” atklāja premjerministre Laimdota Straujuma („Vienotība”). 

Jau iepriekš Straujuma atzina, ka bankas "Citadele" visu 100% akciju cena ir ļoti tuvu 100 miljoniem eiro, tādējādi 75% "Citadeles" akciju tiks pārdoti par aptuveni 74 miljoniem eiro.

Straujuma LTV raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja, ka Eiropas Komisija (EK) pārliecinājās, ka investors ir labs, tāpēc ir atcelts galīgais saistošā piedāvājuma iesniegšanas termiņš, kas līdz šim bija noteikts 30.septembrī, un Latvijas valdībai atļauts turpināt sarunas ar investoriem par bankas pārdošanas nosacījumiem. Sarunas var turpināt vēl divas nedēļas.

Straujuma norādīja, ka nosacījumus nevar apspriest konfidencialitātes dēļ, taču tie ir saistīti, piemēram, ar finansējuma saņemšanas kārtību – paredzēts, ka par banku investori samaksās vienā maksājumā.

Tāpat apspriesti bankas tālākas pārdošanas  ierobežojumi. Straujuma atklāja, ka par aizliegumu piecu gadu laikā pārdot tālāk „Citadeles” akcijas runāt nevarēs, taču konkrētu akciju tālākpārdošanas ierobežojuma laiku viņa neatklāja. Straujuma arī norādīja, ka nosacījumos būs arī prasības nākamajiem iespējamiem bankas akciju pircējiem, lai „viņi ir tikpat labi” kā pašreiz atrastie investori.

Investori esot gatavi parakstīt līgumu jau tagad, bet Latvijas valdībai nepieciešams laiks, lai „uzturētu savas prasības”. Bankas pārdošanas darījums jāpabeidz līdz šī gada beigām, un tehniski jaunie investori to pārņems līdz nākamā gada marta beigām.

Jau ziņots, ka Latvijas valdība akceptējusi ASV fonda "Ripplewood Holdings" izteikto bankas "Citadele" iegādes piedāvājumu. Tas paredz, ka "Ripplewood Holdings" iegādāsies 25% bankas akciju, 50% iegūs patlaban publiski oficiāli nenosaukti investori, bet 25% kapitāldaļu savā īpašumā saglabās Eiropas Reģionālās attīstības banka (ERAB).

Arī vēstīts, ka viens no ASV investoriem, kas plāno iegādāties bankas "Citadele" akcijas, ir bijušais ASV Federālo rezervju sistēmas vadītājs Pols Volkers. Starp investoriem ir vēl virkne finanšu nozarē pazīstamu uzņēmēju.

Pašlaik Latvijas valsts īpašumā ir 75% mīnus viena bankas "Citadele" akcija, savukārt 25% un viena akcija pieder ERAB.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti