Straujuma atgādina Barrozu par Latvijas interesēm Eiropas enerģētikā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Premjere Laimdota Straujuma ("Vienotība") otrdien Briselē, tiekoties ar Eiropas Komisijas (EK) prezidentu Žozē Manuelu Barrozu, atgādināja par Latvijas interesēm turpmākajā Eiropas enerģētikas politikas attīstībā.

Straujuma EK prezidentu  informējusi par Latvijas vēlmi pretendēt uz finanšu un ekonomikas bloka komisāra amatu, kā arī pavēstījusi, ka koalīcija šim amatam virza bijušo premjerministru Valdi Dombrovski (Vienotība).

Premjerministre sarunā ar Latvijas Radio atzina, ka tie eirokomisāra portfeļi, kuri Latvijai interesētu, ir iekārojami arī citām valstīm, taču viņa sarunā ar Barrozu izcēlusi Dombrovska labās īpašības un priekšrocības.

Straujuma norādīja, ka ļoti lielu lomu šajā procesā spēlēs nākamais EK prezidents. Pēc Eiropas Parlamenta vēlēšanām priekšroka teorētiski ir uzvarētājpartijas kandidātam, kas ir bijušais Luskemburgas premjerministrs, konservatīvais Žans Klods Junkers, kurš ir Dombrovska partijas biedrs Eiropas Tautas partijā.

„Šī tikšanās notika pirms rīt gaidāmā Eiropas enerģētikas plāna prezentēšanas. Bija svarīgi, lai mūsu intereses šajā plānā būtu atspoguļotas – konkrēti, lai paredzētie elektrības starpsavienojumu projekti būtu atzīmēti šajā plānā (..) Tas ir Latvijas un Igaunijas trešais savienojums un Kurzemes loks. Protams, mēs runājām arī par reģionālo gāzes tirgus attīstību,” pēc tikšanās Latvijas Radio atzina premjere Laimdota Straujuma.

Viņa arī norādīja, ka ar Barrozu pārrunājusi Petro Porošenko kļūšanu par Ukrainas prezidentu. Abas amatpersonas izteikušas cerību, ka līdz ar Porošenko nākšanu pie varas situācija reģionā stabilizēsies un tiks veiktas reformas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti