Stradiņa slimnīcas vadība: Pērnā gada peļņa ir teorētiska; jānovērš vairākas nepilnības

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas grāmatvedībā joprojām ir vairākas nepilnības, kas atstās ietekmi uz 2015.gada finanšu rezultātiem, aģentūru LETA informēja slimnīcā.

Slimnīcas valdes loceklis Normunds Štāls skaidro, ka 2014.gada pārskatā uzrādītā peļņa 147 333 eiro apmērā jāskatās kopsakarā ar Neatkarīgu revidentu ziņojumā ietvertajām iebildēm, kas galvenokārt ir par grāmatvedības sistēmas datu nepilnībām. "Ziņojumā ir norādīti būtiski punkti, kurus novērst vai atspoguļot pārskata periodā nebija iespējams, bet tie atstās ietekmi uz 2015.gada finanšu rezultātiem. Jau pēc pusgada darba slimnīcā esmu identificējis problēmas, kas vairāk liek diskutēt par resursu kritisko stāvokli, tāpēc uzrādīto grāmatvedības peļņu uztveru kā teorētisku," pauž Štāls.

Viņš skaidro, ka revidentu izteiktās iebildes attiecinātas uz grāmatvedības sistēmā izmantoto ēku un būvju nolietojuma aprēķināšanu, pamatlīdzekļu uzskaiti un nolietojuma aprēķinu, krājumu uzskaiti, kā arī risku attiecināt saņemto Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējumu, ja rodas šķēršļi nodot jauno korpusu noteiktā termiņā.

Šogad minētās problēmas plānots atrisināt.

LETA jau ziņoja, ka pērn Stradiņa slimnīcai izdevās vairākas reizes palielināt peļņu un slimnīca pagājušo gadu noslēgusi ar 147 333 eiro lielu neto peļņu. Kā liecina "Firmas.lv" pieejamā informācija, 2013.gadu Stradiņa slimnīca beidza ar 12 089 eiro lielu peļņu, bet 2012.gadā slimnīca cieta zaudējumus 3 531 738 eiro apmērā.

Savukārt 2014.gadā slimnīca apgrozījusi 83 157 729 eiro. 2013.gadā slimnīcai izdevās apgrozīt 81 921 215 eiro, bet vēl gadu iepriekš - 78 748 356 eiro.

Slimnīcas 2014.gada pārskatā ieteikts radušos peļņu novirzīt zaudējumu segšanai, kas radušies iepriekšējo gadu laikā.

Jau vēstīts, ka veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) martā preses konferencē paziņoja, ka līdzšinējais slimnīcas valdes priekšsēdētājs Dins Šmits zaudējis viņa uzticību. Tika plānots, ka tajā pašā dienā slimnīcas ārkārtas dalībnieku sanāksmē, iespējams, tiktu izskatīts jautājums par Šmita atbrīvošanu no amata. Tomēr Šmits šajā sanāksmē iesniedza slimnīcas kapitāldaļu turētājam atlūgumu.

Veselības ministrijas valsts sekretāre Solvita Zvidriņa šajā preses konferencē norādīja, ka atbrīvot Šmitu no amata plānots tāpēc, ka ir dažādas neskaidrības ar slimnīcas finanšu plūsmu, kā arī problēmas ar jaunā korpusa būvniecību.

Pats Šmits gan pauda, ka finanšu situācija slimnīcā ir laba, un norādīja, ka viņam laikam ir jāsakārto profesionālās attiecības ar kapitāldaļu turētāju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti