Rīta Panorāma

Martai jauna dziesma "Terapijā"

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Intervija ar Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētāju Rinaldu Muciņu

Stradiņa slimnīcai vajadzēs papildu 2 miljonus eiro energoresursu apmaksai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Energocenu kāpums Paula Stradiņa Klīniskajai universitātes slimnīcai (PSKUS) šī gada otrajā pusgadā radīs papildu izdevumus ap 2 miljoniem eiro. To Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja slimnīcas valdes priekšsēdētājs Rinalds Muciņš.

Muciņš norādīja, ka PSKUS kopā ar Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcu un Bērnu klīniskās universitātes slimnīcu energoresursus iegādājas kopīgos iepirkumos. Šīm trim slimnīcām līgumi jāpārslēdz šovasar. Līdz šim energoresursu cena bija "laba un stabila", jo līgumi tika noslēgti pirms diviem gadiem.

Taču tagad, pārslēdzot līgumus, Stradiņa slimnīcai nāksies iepirkt dārgākus energoresursus, norādīja Muciņš, skaidrojot, ka elektrības cenas varētu pieaugt 3–4 reizes, bet gāzes cenas varētu augt pat līdz septiņām reizēm.

"Šim gadam nepieciešami aptuveni 2 miljoni eiro, lai nodrošinātu energoresursu piegādi slimnīcai. (..) Visticamāk, kādiem pakalpojumiem būsim spiesti cenas paaugstināt," piebilda Muciņš.

Patlaban notiek Stradiņa slimnīcas sarunas ar Nacionālo veselības dienestu par iespējamo energoresursu kompensēšanu, kā arī par medicīnisko pakalpojumu tarifu pārskatīšanu, jo slimnīcai ir izaicinoši vienai pašai segt visu izmaksu pieaugumu, pauda Muciņš.

Slimnīcas vadītājs skaidroja, ka cenas aug ne tikai energoresursiem, bet palielinās arī citi izdevumi, piemēram, medicīnas precēm, ēdināšanai.

Iepriekš Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētājs Imants Paeglītis Latvijas Televīzijai norādīja, ka Austrumu slimnīcai šogad vajadzēs papildu 3,2 miljonus eiro energoresursu apmaksai un ka slimnīca cer uz atbalstu no valsts.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti