Rīta Panorāma

Zinātnieki audzē krāsainu kokvilnu

Rīta Panorāma

Skype intervija ar Sarmīti Karlsoni

Arī pandēmijas laikā producē kino un mākslas pasākumus

«Story Hub» arī pandēmijas laikā producē kino un mākslas pasākumus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Viena no nozarēm, kas visvairāk izjūt Covid-19 pandēmijas sekas, ir kultūra. Liela daļa koncertu un citu kultūras pasākumu šogad ir atcelti, vai arī tie notiek daudz mazākos apmēros, ierobežojot cilvēku skaitu, kuri tajos var piedalīties. Viens no uzņēmumiem, kas darbojas Rīgas radošo industriju biznesa inkubatorā, ir saistīts tieši ar šo nozari. Uzņēmējām Martai Kontiņai un Elizabetei Palasiosai aprīlī strauji nācās mainīt biznesa stratēģiju un izdomāt radošus risinājums, kā krīzes laikā turpināt piedāvāt dažādus mākslas un kultūras pasākumus. Tā operas vietā tapa filma par operu un tika iedibinātas papildinātās realitātes ekskursijas.

Pirms četriem gadiem Marta Kontiņa un Elizabete Palasiosa izveidoja uzņēmumu, kas nodarbojas ar dažādu mākslas un kultūras pasākumu producēšanu, piedāvājot interaktīvu saturu. Šogad Covid-19 pandēmija daudzus no plāniem lika mainīt.

"Mēs bijām manāmā šoka stāvoklī martā, jo mums maijā bija plānota operas “Baņuta” pirmizrāde. Pirmais pusgads bija saplānots ar publiskajiem pasākumiem," atklāja “Story Hub” producente Elizabete Palasiosa.

Strādājot radošā jomā, abas jau ir pieradušas pie negaidītiem pavērsieniem un straujām pārmaiņām, tāpēc salīdzinoši ātri spēja savu biznesu pārorientēt jaunajiem apstākļiem.

"Atradām risinājumu. Šobrīd mēģinām un filmējam operas filmu. Līdz ar to taps ne tikai operas izrāde, kuras plānojam nākamajā gadā, bet top arī filma, kuru šobrīd aktīvi filmējam," pastāstīja “Story Hub” producente Marta Kontiņa.

Ņemot vērā, ka Kontiņas un Palasiosas organizētie pasākumi parasti paredzēti lielām ļaužu masām, Covid-19 pandēmija likusi meklēt jaunus, radošus risinājumus, kā tomēr piedāvāt kultūras pasākumus arī krīzes apstākļos. Viņas ir uzsākušas veidot papildinātās realitātes ekskursiju maršrutus Rīgā un Olainē.

"Vienu maršrutu sadarbībā ar Rīgas kino muzeju mēs šobrīd plānojam Rīgas svētkiem. Tā būs kino pastaiga, lielais kino mazās Rīgas ielās. Cilvēki varēs uzzināt par interesantākajām vietām, kur tapušas lielākās Latvijas filmas vai starptautiski projekti," atklāja Palasiosa.

Pandēmija Kontiņai un Palasiosai likusi pievērsties arī radio raidījumu veidošanai.

Neskatoties uz dažādām grūtībām, kas šad un tad rodas šādā radošā biznesā, viņas nenožēlo, ka pirms četriem gadiem izveidoja savu uzņēmumu, un uzskata, ka Latvija tiešām ir laba vieta biznesa uzsākšanai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti