«Stockmann» plāno uz laiku slēgt visus veikalus Somijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Somijas lielveikalu tīkls “Stockmann” piektdien paziņojis, ka Covid-19 ierobežojumu un apgrozījuma krituma dēļ varētu uz laiku slēgt visus savus veikalus Somijā. Uzņēmuma piedāvātais plāns paredz, ka līdz pat 1200 darbinieku uz trim mēnešiem paliktu bez darba.

“Stockmann” šo lēmumu skaidro ar ekonomikas krīzes ietekmi, jo Covid-19 ierobežojumu dēļ samazinājusies pircēju plūsma uz veikaliem. Somijas valdība gatavojas pieņemt vēl stingrākus ierobežojumus, kas iedzīvotājiem ļautu apmeklēt tikai pārtikas veikalus un aptiekas.

Somijā kopš pandēmijas sākuma ar Covid-19 inficējušies gandrīz 75 000 cilvēku, no tiem 815 ir miruši. Vismaz vienu Covid-19 vakcīnas devu ir saņēmuši 784 000 iedzīvotāju jeb 14% no Somijas iedzīvotāju kopskaita, ziņo YLE.fi.

“Stockmann” uzsver, ka uzņēmums turpina preču tirdzniecību internetā. “Stockmann” ir arī universālveikali Rīgā un Tallinā, bet pagājušā gada nogalē kļuva zināms, ka “Stockmann” nolēmis pārdot universālveikalu ēkas, bet turpināt darbu kā šo ēku nomnieks.

“Stockmann” vadība iepriekš uzsvērusi, ka lēmumi par “Stockmann” veikalu restrukturizāciju Somijā neattiecas uz veikaliem Rīgā un Tallinā. Pagājušogad apgrozījums “Stockmann” universālveikalos Baltijas valstīs krities par 25%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti