Stikla pārklājumu ražotājs «Groglass» iepauzēs ražošanu un uz laiku atbrīvos 92 darbiniekus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Covid-19 vīrusa krīzes ietekmē augstas tehnoloģijas stikla pārklājumu ražotājs “Groglass” ir pieņēmis lēmumu par ražošanas pagaidu iepauzēšanu un uz laiku no darba atbrīvos 92 ražošanas procesā iesaistītos darbiniekus. Pārējie 50 uzņēmuma darbinieki piekrituši samazināt savu atalgojumu par 10%, informēja uzņēmumā.

Uzņēmumā skaidroja, ka pāri par 50% “Groglass” produkcijas izmanto specializētas ierāmēšanas darbnīcas vairāk nekā 45 valstīs. Vīrusa izplatības apturēšanas noteikti ierobežojumu dēļ šīs darbnīcas vairumā gadījumu ir slēgtas un attiecīgi samazinājies pieprasījums pēc “Groglass” stikla.

Līdz starptautiskie tirgi atgūsies, “Groglass” turpinās izpildīt pasūtījumus no pietiekamiem jau saražotās produkcijas krājumiem. Uzņēmums šobrīd fokusēsies uz jaunu produktu attīstību un procesu optimizāciju.

Uzņēmuma vadība paredz, ka ražošana tiks atsākta rudenī.

“Groglass” šobrīd darbu turpinās aptuveni 50 darbinieki pārdošanas, loģistikas, pētniecības un attīstības komandās, kas strādās pie daudziem attīstības projektiem. Tas ļaušot uzņēmumam no krīzes iziet spēcīgākam – ar inovatīviem produktiem, ar piedāvājumu jaunos tirgos, ar optimizētiem un uzlabotiem darba procesiem.

““Groglass” ražošanas darbaspēka pagaidu samazināšana mums ļaus saglabāt darbības elastību un piemēroties krīzes neparedzamajos apstākļos, veiksmīgi atsākt jaudīgu ražošanu tad, kad situācija pasaulē būs stabilizējusies,” paziņojumā medijiem norādīja Aleksandrs Kelbergs, “Groglass” dibinātājs un valdes priekšsēdētājs.

KONTEKSTS:

“Groglass” ir ierāmēšanai un aukstuma uzglabāšanā izmantoto pretatspīduma un ultravioleto staru aizsargājošo stiklu ražotājs. “Groglass” produkti tiek izmantoti mākslas darbu saglabāšanai pasaules muzejos, tostarp Luvras muzejā Parīzē un Rijksmuzejā Amsterdamā, kā arī citos.

2018. gadā “Groglass” apgrozījums bija 16,4 miljoni eiro, bet peļņa – 2,5 miljoni eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti