Šteinbuka: Latvijai var nākties iesaistīties kādas eiro zonas valsts glābšanā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Latvijai var nākties iesaistīties kādas eiro zonas valsts glābšanā, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam „Baltic Business Service” sacīja Eiropas Komisijas (EK) pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka.

„Ir visas iespējas, ka tā notiks. Krīzes iet un nāk, neviena valsts nav pasargāta no tā. Krīzēm šobrīd ir sistēmisks raksturs, un daudzas Eiropas Savienības (ES) valstis ir nonākušās grūtības, sākot ar mums pašiem. Tāpēc ir ļoti labi, ka Eiropā ir izveidots stabilitātes fonds, no kura var ņemt līdzekļus, ja ir nepieciešamība - ja kāda valsts ir ziepēs. Līdzīgi arī savas mašīnas un dzīvokļa apdrošināšana nenozīmē, ka speciāli izraisīsim ugunsgrēku vai avāriju, bet, ja ir šāds apdrošināšanas fonds, tad tomēr esam daļēji pasargāti,” sacīja Šteinbuka.

Viņa norādīja, ka, maksājot iemaksas stabilitātes mehānismā jeb fondā, katra eiro zonas valsts savā ziņā nopērk apdrošināšanas polisi – ja kas notiks, būs, no kurienes ņemt naudu.

„Tad, kad tikai sākās krīze un Islande, Īrijā un vēlāk Ungārija prasīja starptautisko palīdzību, faktiski vienīgais finansējuma avots bija Starptautiskais Valūtas fonds, jo Eiropas Komisija un Eiropas struktūras tam nebija sagatavotas, viņām nebija tāda glābšanas mehānisma. Tagad, pēc rūgtas mācības, ir izveidots Eiropas stabilitātes mehānisms, kas tiks izmantots, ja būs vajadzība. Jā, arī Latvija maksās tajā iemaksas, bet jāatceras, ka arī mums palīdzēja, kad tas bija vajadzīgs,” teica Šteinbuka.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti