Šteinbuka: Eiro ieviešana uzreiz neuzlabos labklājību

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Eiro ieviešana uzreiz neuzlabos Latvijas tautsaimniecības un iedzīvotāju labklājību, tomēr eiro valūta ir stabilitātes garants, intervijā Latvijas Radio sacīja Eiropas Komisijas (EK) pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka.

„Nedomāju, ka eiro ieviešana uzreiz uzlabos mūsu tautsaimniecības, mūsu ļaužu labklājību. Tas nav iespējams. Vienīgais, ko nodrošina eiro valūtas ieviešana, tā ir stabilitāte – varam būt droši, ka mūsu nauda, eiro nedevalvēs, ka par šo naudu mēs varēsim rīt nopirkt tikpat daudz kā šodien, ka mūsu uzkrājumi nepazudīs, tie nezaudēs savu vērtību,” norādīja Šteinbuka. Viņa skaidroja, ka tas attiecināms ne tikai uz indivīdu, bet arī budžeta uzkrājumiem. Viņa arī pauda pārliecību, ka „eiro ir stabilitātes garants”.

Taujāta, vai eiro ieviešana radīs vairāk darbavietu, EK pārstāvniecības vadītāja atzīmēja, ka ne tikai eiro, bet arī dažādu faktoru kopsavilkums dos iespēju Latvijā radīt jaunas darbavietas, arī piesaistīt jaunas investīcijas.

„Mēs nevaram cerēt tikai uz eiro, mums tomēr jācer uz mūsu pašu spēkiem. Ja mums nebūs labas inovācijas, laba izglītība, zinātnieku, kuri sadarbībā ar uzņēmējiem atradīs kaut ko jaunu, tad mēs nevaram cerēt uz plaukstošu valsts nākotni,” sacīja Šteinbuka.

EK pārstāvniecības vadītāja atzina, ka viņu uztrauc zemais atbalsts eiro ieviešanai. Tajā pat laikā viņa atzinīgi vērtēja ekspertu un politiķu pēdējā laikā komunikācijas centienus par eiro ieviešanu.

Vaicāta, vai konverģences ziņojums par Latvijas gatavību eiro ieviešanu būs pozitīvs, Šteinbuka sacīja, ka negrib „zīlēt kafijas biezumos”, tomēr arī piebilda: „Ir ļoti liela varbūtība, ka lēmums varētu būt pozitīvs.” Ziņojums būs pieejams 5.jūnijā, savukārt vēlāk tiks pieņemts politiskais lēmums šajā jautājumā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti