Šteinbuka: Cenas augs, bet ne eiro dēļ

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Eiropas Komisijas (EK) pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka pārliecināta, ka līdz ar eiro ieviešanu ikdienas dzīvē Latvijā nekas nemainīsies un arī iespējamais cenu pieaugums nebūs saistīts ar vienoto Eiropas valūtu.

Šteinbuka intervijā Latvijas Radio atzina, ka iedzīvotāji uztraucas par cenu pieaugumu un cenas noteikti pieaugs, taču ne eiro dēļ. „Es gribētu piekrist, tiešām – cenas pieaugs, bet jautājums – kāpēc. Piemēram benzīna cenas pieaug – eiro dēļ vai tāpēc, kā aug naftas cenas pasaules tirgos, vai kafijas cenas – eiro dēļ vai tāpēc, ka Brazīlijā ir slikta raža?"

Šteinbuka pauda, ka normāls neliels cenu pieaugums liecina, ka ekonomika attīstās. Viņa atgādināja, ka eiro ieviešanas dēļ inflācija dažādās valstīs bija 02% - 0,7%. Turklāt Latvijā jau ilgāku laiku cenas norāda gan eiro, gan latos, tāpēc arī tirgotāji patērētājus „īpaši apšmaukt nevar".

EK pārstāvniecības vadītāja arī pauda pārliecību, ka iedzīvotāju atbalsts eiro valūtai pieaugs pēc eiro ieviešanas, kad cilvēki pārliecināsies, ka viss ir labi.

Plašāk par eiro ieviešanu, EK „modro aci" pār Latvijas tēriņiem un par fondu apgūšanu - Latvijas Radio intervijā ar Innu Šteinbuku.

Šteinbuka: cenas augs, bet ne eiro dēļ
00:00 / 13:56
Lejuplādēt
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti