Aktuāli

Swedbank galvenā ekonomiste Agnese Buceniece par darba samaksas pārmaiņām

Aktuāli

Darba devējiem darba sludinājumos jānorāda arī atalgojums

Dagnija Lejiņa par tehnoloģiju konferenci "Digital Freedom Festival"

«Start-up» uzņēmumu asociācija: Latvijā ir talanti, bet trūkst uzņēmības

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Latvijas tehnoloģiju jomā ir daudz talantu un zināšanu, taču trūkst uzņēmības, intervijā Latvijas Radio atzina viena no Rīgā notiekošā "Digital Freedom Festival" organizētājām un jaunuzņēmumu jeb tā dēvēto "start-up" uzņēmumu asociācijas vadītāja Dagnija Lejiņa.

Ja skatās uz dažādiem rādītājiem, tad Latvijas "start-up" uzņēmumiem ir, kur augt, atzina Lejiņa. "Pamats ir labs. Daudzkas notiek mūsu galvās. Mums vajag ambīcijas, pasaules iekarošanas plānus. Ir daudz talantu, zināšanu, bet trūkst uzņēmības," pauda asociācijas vadītāja. Lai to mainītu, Rīgā piektdien un sestdien notiek festivāls "Digital Freedom Festival", kurā piedalīsies vairāk nekā 1,5 tūkstoši tehnoloģiju jomas speciālistu no vairāk nekā 40 pasaules valstīm.

Lejiņa intervijā stāstīja, ka Latvijā patlaban ir apmēram 250 "startup" uzņēmumu. Tas ir mazāk nekā Igaunijā, kur to ir divas trīs reizes vairāk. "Inovāciju ekosistēma nav tikai viens cilvēks, viens uzņēmējs vai vienas valsts atbildība. Viena no svarīgākajām lietām ir atvērtība ārvalstu talantiem, kompānijām un idejām," uzsvēra Lejiņa. Viņa arī vērsa uzmanību uz to, ka Latvijas pārticību un bagātību var vairot uzņēmēji un mūsdienu tehnoloģijas.

Pasākumā "Digital Freedom Festival" piektdien paredzētas diskusijas par cilvēka-mašīnas mijiedarbību. Festivāls Rīgā šogad norisināsies divas dienas - 30.novembrī un 1.decembrī un pulcēs vairāk nekā 1500 jaunuzņēmējus, investorus, korporāciju pārstāvjus un politikas veidotājus no visas pasaules.

Tāpat pasākumā notiks lekcijas un diskusijas par mākslīgo intelektu, kiberdrošību, zaļajām tehnoloģijām, viedajām pilsētām un digitālo detoksikāciju.

"Digital Freedom Festival" laikā "start-up" uzņēmumiem būs iespēja prezentēt savas idejas viena no pasaules ietekmīgākā akseleratora "500 Start-ups" un Eiropas akseleratora "Rockstart pitch" konkursos. Lai pilnvērtīgi sagatavotos konkursiem un tikšanām ar investoriem, reizi mēnesī "Digital Freedom Festival" sadarbībā ar partneriem - riska kapitāla fonda pārvaldītājiem "Overkill Ventures" un "BuildIT" - organizēs jaunuzņēmumu "pitch" sagatavošanās sesijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti