Starptautiskā Valūtas fonda vadītāja Georgijeva saglabā amatu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) paziņojis, ka tā vadītāja Kristalina Georgijeva saglabās savu amatu, neskatoties uz viņai izteiktajām apsūdzībām par datu manipulēšanu. Kādas juristu firmas veikta izmeklēšana liecina, ka Georgijeva savā iepriekšējā darbavietā Pasaules Bankā likusi darbiniekiem mainīt reitingu “Doing Business”, lai izpatiktu Ķīnai.

Starptautiskais Valūtas fonds pirmdien norādījis, ka sniegtā informācija nav pārliecinoši pierādījusi, ka Georgijeva veikusi neatbilstošu rīcību attiecībā uz “Doing Business 2018” ziņojumu, kad viņa darbojās Pasaules Bankas vadītājas amatā.

Ķīna bija žēlojusies, ka 2017. gada reitingā tā bija ierindota tikai 78. vietā pasaulē (šis reitings mērīja, cik viegli attiecīgā valstī ir nodarboties ar uzņēmējdarbību).

2018. gadā Ķīnas reitingam bija jānokrītas uz 85. vietu, bet ASV juridiskās firmas “WilmerHale” veiktā izmeklēšana liecina, ka Pasaules Bankas amatpersonas iejaukušās, lai Ķīnas reitings nekļūtu sliktāks.

“Darbinieki juta, ka nevar pretoties Bankas prezidenta vai vadības rīkojumam, ja nevēlas zaudēt darbu,” teikts izmeklēšanas ziņojumā, kas vēlāk tapa pēc Pasaules Bankas pasūtījuma. Georgijeva apstrīdēja ziņojumā paustos secinājumus.

Georgijeva ir SVF vadītāja kopš 2019. gada oktobra. Lielāko daļu savas karjeras Georgijeva pavadījusi Pasaules Bankā, kļūstot par tās izpilddirektori 2017. gadā.

Eiropas valstis, Krievija un Ķīna atbalstīja Georgijevas palikšanu amatā, ASV un Japāna bija piesardzīgāk noskaņotas, tomēr galu galā piekrita, ka viņa var turpināt darbu.

Georgijevas dzimtene ir Bulgārija, kur viņa 26 gadus mācīja ekonomiku un uzkrāja pieredzi vides jautājumos, koncentrējoties uz lauksaimniecību un ilgtspējīgu attīstību.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti