Starptautiskā konferencē Rīgā spriež par būvniecības nozares uzraudzību

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Piektdien, 27.novembrī, Rīgā notiek starptautiska konference “Būvdarbu kvalitātes valsts kontrole un būvniecības tirgus uzraudzība Latvijā un Eiropā”, kurā Latvijas un citu valstu atbildīgo iestāžu speciālisti un nozares profesionāļi dalīsies pieredzē, uzraugot būvniecības nozari un pielāgojot būvniecības nozares regulējumu nozarē vērojamai modernizācijai.

Ņemot vērā, ka pār Latvijas būvniecības nozari būtisku ēnu met Zolitūdes traģēdija un arī ar lielām grūtībām ieviests būvniecības regulējums, Latvijas būvniecības nozares profesionāļiem īpaši interesanta Rīgā notiekošajā konferencē varētu šķist tieši pārējo Baltijas valstu pieredze.

Lietuvā viena no nozīmīgākajām aktualitātēm ir vienotas būvniecības informācijas sistēmas izveidošana, kurā ir integrēta gan valsts teritoriālās plānošanas sistēma, gan arī būvniecības dalībnieku reģistrs. Savukārt Igaunijā, līdzīgi kā Latvijā, salīdzinoši nesen ir ieviest jauns būvniecības regulējums.

Pēc nozares profesionāļu atzinuma, pirms diviem gadiem Latvijā notikusī Zolitūdes traģēdija ir uzjundījusi diskusijas par būvdarbu kvalitāti un ēku drošības uzraudzību arī mūsu kaimiņvalstīs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti