Starp «Nasdaq» Baltijas biržu balvas saņēmējiem arī «Madara Cosmetics» un «Altum»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Birža "Nasdaq" ceturtdien, 31. janvārī, paziņoja balvas "Nasdaq Baltic Awards 2019" uzvarētājus, godinot labākos "Nasdaq" Baltijas biržu uzņēmumus atklātības, labas pārvaldības un investoru attiecību izcilības jomā, izceļot aktīvāko un nozīmīgāko biržas biedru sniegumu. Starp laureātiem ir arī Latvijas "Madara Cosmetics" un attīstības finanšu institūcija "Altum", liecina biržas paziņojums medijiem.

"Nasdaq Baltic Awards" nominācijas un uzvarētāji 2019. gadā

Labākās investoru attiecības (TOP 3):

  1. AS "LHV Group"
  2. "Šiaulių Bankas" AB
  3. "Klaipėdos Nafta" AB  

Labākās investoru attiecības "First North" tirgū: 

AS "Madara Cosmetics"

Labākās investoru attiecības starp jaunajiem Parāda vērtspapīru emitentiem (TOP 3):

  1.  "Lietuvos Energija" UAB
  2. AS "Attīstības finanšu institūcija "Altum"
  3. "Inbank" AS 

Biržas gada biedrs (TOP 3):

  1. AS "LHV Pank", Igaunija
  2. "Swedbank" AS, Igaunija
  3. AS "SEB Pank", Igaunija 

Gada notikums biržā: 
"Tallinna Sadam" IPO Igaunijā, "Novaturas" debija Baltijas Oficiālajā sarakstā Lietuvā, "Altum" debija Baltijas Parāda vērtspapīru tirgū Latvijā 
 
Gada sabiedrotais: 
Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka 
 
Labākais kapitāla tirgus atspoguļojums medijos: 
Kaspars Alliks, "Äripäev" par rakstu "Gaidot jaunos IPO" Igaunijā 
Paulius Čiulada, "Verslo Žinios" par rakstu “Lietuvas tirgus klasifikācija ir būtisks izaicinājums” Lietuvā 
Mārtiņš Apinis, "Diena" par labāko Baltijas kapitāla tirgus atspoguļojumu Latvijas medijos.

Avots: «Nasdaq»

Balvas sešās nominācijās un viena speciālbalva piešķirtas Baltijas biržu un "Nasdaq CSD" organizētajā tiešraides ceremonijā vienlaikus Tallinā, Rīgā un Viļņā.

 

Atzīmējot šo notikumu, "Nasdaq" prezidente Adena Friedman uzaicināja "Nasdaq" Baltijas biržās kotētos uzņēmumus "LHV Group", "Madara Cosmetics" un "Lietuvos Energija" vienlaikus svinīgi iezvanīt tirdzniecības sesijas zvanu "Nasdaq MarketSite", Ņujorkas Taimskvērā, ASV.

"Nasdaq Baltic Awards 2019" uzvarētāji:

  • Lielākā vietējā kapitāla finanšu grupa Igaunijā "LHV Group" uzvarēja galvenajā nominācijā "Labākās investoru attiecības". Uzņēmumam izteikta atzinība par vislabākajām investoru attiecībām un akciju cenas pieaugumu biržā kotēto uzņēmumu vidū pēdējo divu gadu laikā Baltijā.  

 

  •  Viens no vadošajiem Eiropas zīmoliem organisko produktu jomā "Madara Cosmetics" no Latvijas ieguva balvu nominācijā "Labākās investoru attiecības First North tirgū" par izcilu informācijas atklāšanas praksi un sasniegumiem investoru piesaistē alternatīvajā tirgū.  

 

  • Lietuvā vadošā Baltijas enerģētikas grupa "Lietuvos Energija" saņēma apbalvojumu nominācijā "Labākās investoru attiecības starp jaunajiem Parāda vērtspapīru emitentiem" par sekmīgām investoru attiecībām parāda vērtspapīru tirgū un ilgtspējīgu ieguldījumu veicināšanu Baltijā.

 

  • "LHV Pank" no Igaunijas apbalvots nominācijā "Biržas gada biedrs", atzinīgi novērtējot uzņēmuma tirdzniecības aktivitāti, ieguldījumu investoru izglītošanā un piesaistē, kā arī atzīmējot bankas centienus nodrošinot likviditāti tirgū un organizējot jaunus uzņēmumu IPO un SPO. 

 

  • Trīs būtiskas debijas akciju un parāda vērtspapīru tirgū tika izceltas nominācijā "Gada notikums biržā" visās trīs Baltijas valstīs: "Tallinna Sadam" Igaunijā, "Novaturas" Lietuvā un "Altum" Latvijā.  

 

  • Īpašs "Gada sabiedrotais" apbalvojums piešķirts Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankai, kas ir aktīvi veicinājusi Baltijas kapitāla tirgus attīstību un uzstājusies kā spēcīgs partneris un "enkurinvestors" Baltijas reģionā. 

 

  • Balva nominācijā "Labākais kapitāla tirgus atspoguļojums medijos" piešķirta žurnālistam katrā Baltijas valstī, par darbu sabiedrības informēšanā un diskusiju veicināšanā par aktuāliem kapitāla tirgus jautājumiem. Par uzvarētāju Igaunijā kļuva Kaspars Alliks no "Äripäev" par rakstu "Gaidot jaunos IPO". Lietuvā tika apbalvots Paulius Čiulada no “Verslo Žinios” par rakstu "Lietuvas tirgus klasifikācija ir būtisks izaicinājums", Latvijā - Mārtiņš Apinis no laikraksta "Diena" par labāko Baltijas kapitāla tirgus atspoguļojumu Latvijas medijos. 

 

 

 

""Nasdaq" Baltijā kotētie uzņēmumi tika izvērtēti, ņemot vērā to tirdzniecības aktivitāti un akciju cenas pieaugumu, izcilību korporatīvajā pārvaldībā un caurskatāmībā, kā arī ņemot vērā to, kā uzņēmumus vērtē tirgus dalībnieki un investori.

Katrs novērtēšanas kritērijs ir būtisks pats par sevi un vienlaikus citus papildinošs. Uzņēmums, kas darbojas saskaņā ar labāko praksi, izprot labas pārvaldības un caurskatāmības lomu – gan teorijā, gan praksē. Savukārt investori novērtē šāda uzņēmuma centienus investoru informēšanā," skaidroja "Nasdaq Baltic Awards" vērtēšanas komitejas priekšsēdētājs, Attīstības tirgus ESG vadītājs Džefrijs Mazullo.

"Nasdaq Baltic Awards" balva iedibināta 2018. gadā pēc "Nasdaq" Baltijas biržu un "Nasdaq CSD" iniciatīvas, lai ik pēc diviem gadiem izvērtētu un godinātu "Nasdaq" Baltijas biržu uzņēmumu sasniegumus atklātības, labas korporatīvās pārvaldības un investoru attiecību jomā. Balvas mērķis ir izcelt biržas uzņēmumus ar labāko investoru attiecību kvalitāti un akciju cenas pieaugumu biržā, kā arī godināt labāko biržas biedru veikumu un citus ievērojamus gada notikumus, kas būtiski ietekmējuši Baltijas kapitāla tirgus attīstību. Baltijas biržas uzņēmumus un biedrus vērtē vietējie un starptautiskie uzņēmumu pārvaldības un investoru attiecību eksperti. 

"Nasdaq" ir pasaulē vadošā biržu kompānija, kas sniedz tirdzniecības un kotēšanas iespējas investoriem un uzņēmumiem, nodrošina biržu tehnoloģiju un informācijas pakalpojumus. "Nasdaq" grupas biržās kotējas vairāk kā 4000 uzņēmumu, kuru kopējā tirgus vērtība sasniedz 12 triljonus ASV dolāru. "Nasdaq Baltija" ir reģionāls kapitāla tirgus, kas ietver "Nasdaq Tallinn", "Nasdaq Riga" un "Nasdaq Vilnius" biržas un "Nasdaq CSD" centrālo vērtspapīru depozitāriju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti