Rīta Panorāma

Laika ziņas

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Veselības aprūpes darba devēju asociācijas izpilddirektori Ināru Pētersoni

Atklās Ukrainas labības pārvadājumu koordinācijas centru

Stambulā atklās Ukrainas labības pārvadājumu koordinācijas centru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

ANO un Turcija trešdien, 27. jūlijā, Stambulā atvērs kopīgu centru, lai turpmāk koordinētu labības pārvadājumu atsākšanu Melnajā jūrā. Šāda vadības un kontroles centra izveidi paredz vienošanās, kuru Ukraina un Krievija aizvadītajā nedēļā parakstīja ar ANO un Turciju.

Kā jau ziņots iepriekš, Ukrainas amatpersonas ir paudušas cerību, ka pirmie kuģi ar labību Ukrainas ostas varēs pamest jau šonedēļ un divu nedēļu laikā tiks nosūtīti sūtījumi arī no citām vienošanās līgumā minētajām ostām.

Iepriekš apturētā labības piegāde no Ukrainas un Krievijas patlaban ir viens no faktoriem aizvien pieaugošajām pārtikas cenām. Tas pārtikas importu pasaules nabadzīgajās valstīs padarījis gandrīz nepieejami dārgu.

Zināms, ka jaunizveidotā centra atklāšanas ceremonijā piedalīsies Turcijas aizsardzības ministrs Hulusi Akars, kā arī Krievijas aizsardzības amatpersonu delegācija.

Krievija un Ukraina pagājušo piektdien Stambulā parakstīja līgumu par graudu eksportu pa Melno jūru. Šī vienošanās paredz, ka abas puses neuzbruks kuģiem, kas pārvietojas pa Melno jūru uz Bosfora šaurumu un tālāk.

KONTEKSTS:

Ukraina un Krievija piektdien Stambulā parakstīja atsevišķas vienošanās ar Turciju un ANO par graudu eksporta atsākšanu no Melnās jūras ostām. Ukraina iepriekš paziņoja, ka vienošanos par graudu eksporta atsākšanu parakstīs tikai ar Turciju un ANO, noraidot jebkādus tiešus darījumus ar Maskavu. Krievija ar Turciju un ANO parakstīja atsevišķu identisku vienošanos.

Ukrainas nozīmīgāko ostas pilsētu 23. jūlijā Odesu satricinājuši jauni sprādzieni. Krievijas bruņotie spēki apšaudījuši pilsētu tikai dienu pēc Turcijā parakstītās vienošanās par Ukrainas ostu blokādes pārtraukšanu un graudu eksporta atsākšanu. Ukrainas amatpersonas vaino Krieviju mērķtiecīgā graudu noliktavu apšaudīšanā, ko parakstītā vienošanās aizliedz.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti