Rīta Panorāma

Intervija ar LKA Eduarda Smiļģa Teātra muzeja vadītāju Jāni Siliņu

Rīta Panorāma

"Jauno Jāņu orķestrim" jauna dziesma un video "Div’ svecītes"

Intervija ar Rīgas mēru Mārtiņu Staķi

Staķis: Strauji mazinoties maksājumam par Dienvidu tiltu, varēs aizņemties citu projektu pabeigšanai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Tuvākajos gados diezgan strauji samazināsies maksājums par "traģiski neizdevīgo" Dienvidu tilta būvniecību, kas Rīgas pašvaldībai ļaus aizņemties citu lielu infrastruktūras objektu pabeigšanai, Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja Rīgas mērs Mārtiņš Staķis ("Par/Progresīvie").

Viņš norādīja, ka pašlaik pašvaldība gaida atbildi par pieprasījumu aizņemties 100 miljonus eiro no Valsts kases. Staķis pauda cerību, ka lēmums drīz, pirms Ministru kabineta došanās atvaļinājumā, varētu tikt pieņemts.

Viņš sacīja, ka līdz 2025. gadam ir jāpabeidz Vanšu tilta remontdarbi; līdz 2022. gadam Zemitāna tilta gājēju un riteņbraucēju daļa, bet līdz 2024. gadam arī brauktuve, kā arī jānostiprina Daugavas kreisais krasts Mūkusalas ielā.

"Mums nevajag dāvanas, dodiet mums iespēju aizņemties no Valsts kases," viņš sacīja,

kā arī, runājot par parāda atmaksu, paskaidroja, ka tuvākajos gados būtiski saruks maksājums par Dienvidu tilta būvniecību, ko galvaspilsētas mērs nosauca par "traģiski neizdevīgu", un tas došot iespēju aizņemties citiem infrastruktūras uzlabošanas projektiem.

Runājot par citiem darbiem pilsētas ielās, Staķis atgādināja, ka iedzīvotājiem būs jārēķinās ar Ģertrūdes ielas remontiem, kas var radīt īstermiņa grūtības arī visai pilsētai, jo būs jāpārregulē satiksme.

Tāpat Pārdaugavas iedzīvotājiem jārēķinās ar darbiem pie Āgenskalna tirgus un Dandāles ielā, savukārt iedzīvotājiem, kuri uz Rīgu brauc no Salaspils puses, jārēķinās ar Maskavas un Krustpils ielu krustojuma remontiem.

Vēl arī norit trīs lielie projekti uz Salu tilta, Skultes pārvada un Augusta Deglava ielā, kur remonts noslēgsies vien rudenī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti