Stājies spēkā līgums par 32 elektrovilcienu piegādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Stājies spēkā AS "Pasažieru vilciens" un vilcienu ražotāja "Škoda Vagonka" šā gada 30. jūlijā noslēgtais līgums par 32 elektrovilcienu piegādi, jo vilcienu ražotājs noteiktajā laikā ir iesniedzis prasīto līguma izpildes nodrošinājumu bankas garantijas formā, informē AS "Pasažieru vilciens".

Pēc līguma stāšanās spēkā nekavējoties tiks sākts darbs pie tā izpildes. "Škoda Vagonka" izstrādās un iesniegs saskaņošanai darba plānu, pēc kura apstiprināšanas saskaņā ar noslēgto līgumu "Pasažieru vilciens" izmaksās pirmo avansa maksājumu.

"Līguma abpusēja spēkā stāšanās ir būtisks atskaites punkts, lai jau tuvākajā laikā sāktos jauno elektrovilcienu ražošana – tam vairs nav nekādu šķēršļu. Vilcienu piegādātājs darīs savu darbu, savukārt

"Pasažieru vilciena" eksperti pastāvīgi uzraudzīs, lai ražošana tiktu veikta kvalitatīvi, atbilstoši tehniskajai specifikācijai un lai tiktu ievēroti līgumā noteiktie izpildes termiņi," norāda "Pasažieru vilciena" valdes priekšsēdētājs Rodžers Jānis Grigulis.

"Pasažieru vilciena" pārstāvji tuvākajā laikā dosies vizītē uz uzņēmumu "Škoda Vagonka", lai detalizēti pārrunātu savstarpējo sadarbību un "Pasažieru vilciena" darbinieku iesaisti jauno elektrovilcienu ražošanas procesā.

Paredzēts, ka vilcienu ražošanas laikā notiks "Pasažieru vilciena" tehnisko darbinieku apmācības vilcienu drošai ekspluatācijai un remontu veikšanai, tāpat tiks uzsākta jaunajiem vilcieniem atbilstoša servisa centra izveide.

KONTEKSTS:

Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) šā gada jūlija sākumā atļāva "Pasažieru vilcienam" slēgt līgumu ar uzņēmumu "Škoda Vagonka" par 32 elektrovilcienu iegādi.  Ministru kabinets 16. jūlijā atbalstīja valsts budžeta ilgtermiņa saistības 255,889 miljonu eiro apmērā "Pasažieru vilciena" elektrovilcienu iepirkuma finansēšanai.

"Pasažieru vilciens" un “Škoda Vagonka" vadība 30. jūlijā parakstīja līgumu par 32 jaunu elektrovilcienu piegādi. Līgums paredz, ka līdz 2023. gada beigām būs piegādāti visi vilcieni.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti